FilmLAB 2017 | CinemAsia

Afgelopen vrijdag vond de aftrap plaats van de 8e editie van het CinemAsia FilmLAB in Cinetol in Amsterdam. Drie opkomende talenten zijn geselecteerd om onder professionele begeleiding van de Nederlandse filmmaker Jimmy Tai een korte Aziatische diaspora film te maken. Het thema van CinemAsia FilmLAB 2017 is ‘LIEFDE’.

 

Liefde van Enang Wattimena
De hoofdpersoon van deze korte documentaire is een jongeman die veel onderzoek doet naar zijn Molukse en Indische achtergrond. Om een beeld te krijgen van de wereld waarin zijn voorouders leefden, gaat hij op zoek naar feitelijke kennis en familieverhalen.
Hij herinnert zich een mysterieuze familiefoto van zijn voorouders, een gegoede Indische familie in Nederlands-Indië. Hierop staat tevens zijn betovergrootmoeder, de oermoeder van zijn moeders’ familie, een vrouw uit Atjeh. Op de foto draagt zij geen schoenen en is zij gehuld in sobere kleding.
Om meer over de foto te weten te komen, gaat hij graven in zijn familieverleden. Dan blijkt dat zijn betovergrootmoeder van de foto is geknipt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s