Indonesië actueel

**Residents in Karo regency on Sumatra island were on edge yesterday, with a rumbling Mount Sinabung spewing volcanic ash that reached as high as 1km. The Straits Times
** Indonesische mannen in rokken demonstreren tegen geweld richting vrouwen,  nu.nl
** Indonesië maakt zich op voor een moslimextremistische massademonstratie die gericht is tegen de christelijke gouverneur, maar bedoeld zou zijn om het land te destabiliseren. Aanleiding voor het protest is een opmerking van de christelijke gouverneur van Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama, dat de Koran niet voor politieke zaken misbruikt zou mogen worden.
** Minstens 18 doden bij schipbreuk.
** Oude railverbinding Ambarawa-Bedono weer geactiveerd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

6 reacties op Indonesië actueel

 1. Ron Geenen zegt:

  “””””””””””dat de Koran niet voor politieke zaken misbruikt zou mogen worden.”””””””””””””

  En daar heeft die gouverneur dan ook volledig gelijk. Geloof en politiek is als vuur en water.

  • Jan A. Somers zegt:

   “misbruikt” Het gaat om misbruik! Als het goed is zijn rechtsstelsels gebaseerd op waarden en normen. Sommige waarden zijn al heel oud, en duidelijk beschreven in oude geschriften zoals Bijbel en Koran. Denk bijvoorbeeld aan diefstal en moord. Wij hebben daaruit normen opgesteld en die door de politiek in wetboeken opgeschreven. Waarden zijn vaak ‘eeuwig’. Normen worden aangepast aan de vraag van de mensen op dat moment. En sterk gedetailleerd uitgewerkt. Moord is één woord. Maar in het wetboek worden veel verschillen aangegeven.

   • Ron Geenen zegt:

    “”””””””””Als het goed is zijn rechtsstelsels gebaseerd op waarden en normen.””””””””””

    Alle weldenkende mensen hebben waarden en normen in hun levenspaket. En daar hoeven politiek en geloof heus niet bij. Dat is voor de liefhebber. Leef en laat leven! Daarom ook heb ik het zo naar mijn zin hier in Glendora, Ca. Een ieder laat je hier met rust. Alleen een goede dag bij het passeren. Dat is voor mij genoeg.

   • Indorein zegt:

    “De uitspraak werd onmiddellijk als ‘blasfemie’ uitgelegd en Purnama zag zich genoodzaakt zijn excuses aan te bieden.” vgls het dagblad:
    Dat is wat idiote sektarische (moslim)leiders altijd doen: Niet zij maar hun god is beledigd!
    Dan kun je dus niet meer een normale discussie aangaan met dergelijke idioten. Deze idioten menen ook dat hun god zichzelf niet kan verdedigen tegen “honden joden en christenen”.
    Dat is op zich al vreemd als je zelf gelooft dat jouw god de enige ware (“Allahu akbar!”) is en almachtig is!
    Waar bestaat dan die almacht uit?
    Ik geloof dat God niemand nodig heeft om Hem te verdedigen tegen wie dan ook. Als Hij beledigd is dan zal Hij Zelf wel het e.e.a. recht zetten is mijn overtuiging; daar hebben wij geen enkele invloed op.
    De God in wie ik geloof wordt door allerlei mensen continu door het slijk gehaald, maar ik geloof dat Hij eens (als je voor Hem komt te staan) dat soort gedrag Zelf afstraft. Daar heeft Hij de mens echt niet voor nodig als Schepper van het heelal en al het leven.

    Ten tweede is hier weer eens het bewijs, dat de islam antidemocratisch is. De man in kwestie is volgens het democratische systeem van Indonesië benoemd. De pancasila zegt dat iedereen gelijk is voor de wet. Maar nee, niet voor deze islam-belijders.
    Het is gewoon te gek voor woorden, dat de man zijn excuses moest aanbieden! Voor wat?

    M.i. is er maar een remedie tegen dergelijke idioten: zet ze bij elkaar op een onbewoond eiland. Indonesië heeft 17.000 eilanden, dan is er vast wel eentje te vinden waar nog niemand woont. Zorg er gelijk voor, dat er geen verbinding mogelijk is met overige eilanden en delen van het land.

    • Ron Geenen zegt:

     “””””””””””M.i. is er maar een remedie tegen dergelijke idioten: zet ze bij elkaar op een onbewoond eiland. Indonesië heeft 17.000 eilanden, dan is er vast wel eentje te vinden waar nog niemand woont. Zorg er gelijk voor, dat er geen verbinding mogelijk is met overige eilanden en delen van het land.””””””””””””

     Het probleem is dat u en alle Europeanen er zelf midden in zitten. Probeer maar eens uit te vinden hoeveel Europeanen al hun leven hebben moeten bekopen met de dood door de hand of wapen van de moslim/moslima na de welkom moslim import.

 2. Wal Suparmo zegt:

  Ook de verbinding usssen Kedungjati en Ambarawa( WILLEM I) zal binnenkort weer geopend worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s