Veganindo, wie is dat? Indo en vegan kan dat samengaan?

Veganindo:    Ik ben veganindo – kind van twee culturen. Moeder uit Nederland en vader uit Indonesië. Opgegroeid in een groot gezin, twee broers en twee zussen, met veel dieren in een klein dorpje in Zeeland. Woestijnratjes, cavia’s, konijnen. En later in mijn eigen gezin katten en een hond (en konijntjes maar nu niet meer). Al van jongs af aan, was ik dol op dieren. Mama van drie prachtige kinderen en al lang samen met de liefste man van heel Rotterdam.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Veganindo, wie is dat? Indo en vegan kan dat samengaan?

 1. Ron Geenen zegt:

  Ook een trauma opgelopen?

  • e.m. zegt:

   Volgens het CDA is ‘rentmeesterschap’ geen trauma:

   https://www.cda.nl/standpunten/uitgangspunten/rentmeesterschap/

   • Ron Geenen zegt:

    “””””””””””Volgens het CDA is ‘rentmeesterschap’ geen trauma: “”””””””””””

    Heb ook niets met het CDA.
    De dame plaats zeer ongenuanceerde commentaren zonder de hele geschiedenis te kennen.
    And that pissed me off.

    • eppeson marawasin zegt:

     @And that pissed me off.@

     — Dat mag zijn, maar dat is verder uw probleem.

     Ik vind haar wel genuanceerd en juist heel open, zeker in haar denkbeelden. Ze zit gelukkig niet vast in een keurslijf. Ze kent haar eigen geschiedenis het beste. Waarom zou ze zo nodig die van u moeten kennen ?

     Ik zeg: “Go, Veganindo !”

     e.m.

    • Pierre de la Croix zegt:

     “Alles wat onze Indische gemeenschap aangaat” is het credo van deze site. Tja …. daarin past een heel scala van onderwerpen, meningen, nieuwtjes.

     Ruim denkend zou men zeggen dat daarin ook de bekentenis past van een 2de of 3de generatie Indische (ik ga ervan uit dat vader uit Indonesië volgens de gangbare definitie “Indisch” is of was) dat zij is bekeerd tot het veganisme.

     Mijn eerste nuchtere reactie was evenwel: “Jah-allah, moet de wereld dat weten, is dat groot nieuws?”. Indo’s zijn toch net mensen die van alles kunnen zijn: Rooms katholiek, vakbondsman, webmaster, acteur, oorlogsmisdadiger, marconist, dweper, transgender man -> vrouw, transgender vrouw -> man, meesterkraker, columnist van “Het Parool”, you name it?”

     Maar goed …… dus geen saté kambing op het (Indische) menu van Margreet. Wat mij opvalt is dat zij “goed rentmeesterschap” van deze aarde verbindt aan haar veganisme, alsof onthouding van dierlijk voedsel de enige weg daarheen is en alsof de voetafdruk die wij op aarde achterlaten alleen door veganisme tot kindermaatje 10 verschrompelt.

     Er zullen namelijk best veganisten zijn die wonen in een reusachtig groot huis met verwarmd buitenzwembad, op een mooie zomerse dag de airco volle-porre laten draaien en voor 3 kwartjes de wereld rondreizen met een vliegende prijsvechter.

     De moraal van mijn verhaal: Saté kambing en goed rentmeesterschap over deze aarde kunnen best samengaan; veganisme is niet de enige weg tot een verantwoorde en respectvolle omgang met alles wat de aarde, voorlopig ons enige woonplaneetje, ons heeft te bieden.

     Pak Pierre

    • Ron Geenen zegt:

     “”””””””””””De moraal van mijn verhaal: Saté kambing en goed rentmeesterschap over deze aarde kunnen best samengaan””””””””””””

     En er is ook een Indo met Filosofische aanleg.

 2. bokeller zegt:

  Pinterest • De ideeëncatalogus voor iedereen
  http://cookingbyinstinct.com/
  siBo

 3. R. Bastiaans zegt:

  Iedereen ziet de wereld op zijn/haar eigen manier.

 4. Arthur Olive zegt:

  Een Vegenindo is een zielige jager en daar waren niet veel van in de 1st generatie.
  De Amerikaanse Indiaan noemt hun “Poor Hunter”.

 5. Of course one can be a vegan and Indo and aside from all your mocking remarks, they are most compatible. It might not be easy but that is why I admire Margreet Ledelay for choosing to do so for ethical reasons. If only more of us would follow her example the earth might be a more compassionate and joyful place to live in. And, to Arthur Olive, as a vegetarian Indo, I will take your remark to reflect your sense of humor and not as a character flaw.

  • Arthur Olive zegt:

   All jokes and remarks aside, de mens is niet gemaakt om alleen vegies te eten.
   De darmen zijn te kort voor een normale vertering.

 6. George zegt:

  My teacher always said:” Hay que vivir y dejar vivir”. (Live and let live).

 7. Anoniem zegt:

  Ik noem het een vageindo

  • anoni e.m. zegt:

   Ik zie dat u (m/v) zichzelf een spiegel voorhoudt. Leerzaam ! Goed voorbeeld doet volgen . . . 😀

   And Now 4 Something Completely Different:

 8. Indorein zegt:

  “Mama van drie prachtige kinderen en al lang samen met de liefste man van heel Rotterdam”:
  Dit is het meest onzinnige wat iemand kan zeggen! Ik spreek haar graag over 10-15 jaar:
  dan nog steeds “3 prachtige kinderen” en “de liefste man van heel Rotterdam”?
  Dat ze veganist is, is haar probleem, heeft niets met Indo te maken.

  • Boeroeng zegt:

   Indorein Tjonge… wat zie je dat zuur.
   Zij houdt van haar gezin. Ze doet moeite om veel van hen te houden.
   En het is niet verkeerd zo je kinderen en man te complimenteren
   Ga nou niet dat afkraken.

 9. Surya Atmadja zegt:

  Indo is een grote doelgroep / marktsegment waar je allerlei vele spullen kan verkopen .

 10. Jan A. Somers zegt:

  Een Indo mag toch vegetariër zijn, of veganist, of homo, of gewoon niks? Inderdaad hoef je dat wat mij betreft dan niet van de kansel te schreeuwen, ik loop toch ook niet juichend door Delft, kijk mij eens een ….. zijn? Gewoon aan een ander vertellen en eventueel discussiëren is natuurlijk wat anders. Mijn probleem met vegetariërs is wat anders. Een vegetarische biefstuk is toch biefstuk, en die komt toch van de koe (of paard, veel lekkerder!)? En als je wat met soja of zo knutselt, wat heel lekker kan zijn, is het toch geen biefstuk? Mijn oudste dochter werkte voor een zakcentje in een bedrijfskantine. Soep was bouillon, met voor elke gewenste variatie een volle lepel uit de daarbij horende pan. Vegetariërs kregen dan geen lepel soepballen. Als de kok zich had vergist en de ballen er al in zaten, visten zij die voor een vegetariër gewoon uit de soeplepel. Probleem opgelost. Over soepballen gesproken, die van mijn Zeeuws meisje zijn handgedraaid. Lekker! En altijd een kleine voorraad in de diepvries. Uit de winkel is het veredelde stopverf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.