I.M. Lydia Tuinenburg

Stentor: Zangeres Lydia Tuinenburg is op 76-jarige leeftijd overleden in de Verenigde Staten. De Apeldoornse zangeres scoorde in 1959 een megahit met ‘Send me the pillow’.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

15 reacties op I.M. Lydia Tuinenburg

 1. pinot zegt:

  Zij ruste in vrede.

 2. goepie2 zegt:

  Wat een droevig bericht! In februari 1958 kwamen mijn moeder en ik als gerepatrieerden aan in Nederland. Na 2 jaar in het Contractpension De Brasem in de Oude Wetering gewoond te hebben, kregen wij in 1960 een woning toegewezen in Assen. Dankzij de kabelradio (de bekende knop met 4 nummers) luisterde ik vaak naar de radio. Lydia was een hit en ik hield direct van haar. Al haar songs kan ik nog gewoon meezingen. Gelukkig heb ik heel veel jaren later van een vriend een CD gekregen met al haar nummers.

 3. Arthur Olive zegt:

  Ik weet niet waarom. Misschien omdat ik ouder word, maar dit bericht over Lydia’s heengaan grijpt mij meer aan dan ik mezelf wil erkennen.
  Met haar heengaan krijg ik het gevoel alsof het de dag is dat de Indische muziek van mijn tijd died.

  • Pierre de la x zegt:

   Mooi verwoord, Pak Arthur. In de periode dat Indo Rock opkwam zat ik op zee en pakte ik er alleen flarden van mee. Zo’n flard bracht mij Ron Willems, leerling wtk op de “Esso Nederland”, die met zijn gitaar en stem “Send me the pillow” en ook het plaatje van Lydia T. aan boord bracht.

   Kan nu nog ontroerd naar het plaatje luisteren. Schaduw van een tijdperk. Indisch accent tussen het Engels. Ze zal later wel perfect Amerikaans hebben leren spreken.

   Tja …. Lydia overleden. “Life” zal zij hier niet meer te horen zijn. Maar misschien mag ze nu voor de engeltjes zingen en misschien wel voor Toean Allah Himself.

   Pak Pierre

 4. Jan A. Somers zegt:

  Kan het zijn dat ik dat liedje via Doris Day in mijn hoofd heb?

 5. Ron Geenen zegt:

  Ik hoorde van Donny Serilaki, leider van de Indorock band Sounds Unlimited, dat Lydia vorige week donderdag vermoedelijk aan een hersen tumor is overleden. In ieder geval was dit het eerste wat ik hoorde. Heel jammer en heel triest.

 6. Ron Geenen zegt:

  “Send Me the Pillow You Dream On” is country song written and recorded by Hank Locklin. The song has become a standard for the Nashville sound, and has been covered by pop, country, and bluegrass artists.

  Locklin first released the song in 78-disc Star 1360 in September 1949, but it didn’t hit the charts.[1] Locklin re-released it in December 1957 on RCA Victor 47-7127 single, and it peaked at No. 5 on Billboard’s chart of “Most Played C&W by Jockeys”[2] and crossed over to the pop charts.[1]

  In the 1960s, the song was a hit for The Browns, Johnny Tillotson, and Dean Martin.

  Various country artists including The Whites, Dolly Parton, Roy Rogers, and Dwight Yoakam have also done cover versions of the song

 7. Bernard Berendsen zegt:

  Het bericht was mij ontgaan.Het toeval wil dat enkele vrienden en ik ( 75 jaar) het vandaag over de Indo-pop hadden en Lydia Tuinenburg ter sprake kwam. Wij herinnerden ons als de dag van gisteren dat ze ineens een topper had. Jammer was ze kort daarna al naar de VS vertrokken en min of meer in de vergetelheid geraakt.
  Weer een stukje tempo doelo ten einde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.