Pierre Versteegh , ruiter 2 Olympische Spelen

pierreversteeghWikipedia: Pierre Marie Robert (Pierre) Versteegh (Kedung Banteng, Sragen, Centraal-Java, 6 juni 1888 – Sachsenhausen, 3 mei 1942) was een Nederlands luitenant-kolonel der artillerie, verzetsman en Olympisch springruiter.

Herman Keppy op Java Post:Versteegh, in het dagelijks leven officier bij de Koninklijke Marechausse, is dan al een bekend sporter; hij heeft aansprekende prijzen in de wacht gesleept op nationale en internationale hippische toernooien. De paarden die hij berijdt, heeft hij zelf getraind.

Johan Greter uit Amsterdam zat ook in de olympische ruiterploeg van 1936.
Hij was een luitenant van de infanterie die 10 jaar in Indie was gestationeerd, maar in 1936 weer in Nederland diende.
Hij huwde een kleindochter van een suikerlord en haar oma wilde Greter niet als schoonzoon . Ze huurde iemand die met goena-goena het huwelijk kon laten ontsporen. Een louche advocaat kreeg brieven met dit plan in handen en chanteerde de grootmoeder.
Hij werd berecht.
Het huwelijk ging stuk en na de oorlog hertrouwde  Greter voor de 3e maal en weer met een Indisch meisje. Het Duitse leger nam hem gevangen in 1942 in Nederland, maar hij ontsnapte door van een trein te springen en bereikte Engeland.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.