4 mei families Reemer en Briët leggen krans op de Dam

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op 4 mei families Reemer en Briët leggen krans op de Dam

  1. Jan A. Somers zegt:

    Voor mijn gevoel werd er dit jaar iets meer aandacht besteed aan ‘Indië’. Het begin van de afbouw van 15 augustus bij het Nationale Indiëmonument? Of een verrijkende inbreng van onze nieuwe voorzitter van het comité?

  2. RLMertens zegt:

    Elk volk dient in vrijheid te leven. Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Op zo’n moment van herdenking is het toch droevig gesteld, te realiseren dat nog maar enkele maanden de na bevrijding in Mei 1945 toen in ons Indië een oorlog werd ontketend. Om hen aldaar hun vrijheid te misgunnen. Het moet ook voor de hier vertoevende Indonesische studenten, die nb. in het verzet zaten tegen de nazi bezetter, een wrange gewaarwording zijn geweest. Onder het mom van Indië bevrijden werd een complete legermacht naar de Oost gezonden. Wat moet dat gekost hebben, zo vlak na de oorlog, terwijl de koffie en suiker alleen nog per bon verkrijgbaar waren. En wij aldaar, idem de inlanders, moesten hen, de Indiëgangers, als onze bevrijders ontvangen. Vrijheid is inderdaad niet vanzelfsprekend. Welke vrijheid eigenlijk wel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.