Sum&Sam , nieuw foodmerk

Levensmiddelenkrant:   Superunie introduceert het oosterse foodmerk Sum & Sam. Het assortiment bestaat uit meer dan 75 oosterse producten: van mie tot sambal, van boemboe tot kroepoek. De verpakkingen van Sum &Sam vallen op in het schap dankzij de verfrissende, opvallende kleur van de verpakking. Superunie zet hiermee een directe concurrent van andere oosterse merken zoals Conimex en Go-Tan in het schap.sum&sam

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Sum&Sam , nieuw foodmerk

 1. Maaskant zegt:

  Ik vraag mij af waarom Sum&Sam palmolie in hun producten gebruikt! Er worden hierdoor oerwouden platgebrand om de consument maar te voorzien van zgn Indonesische smaken !! Terwijl de “bewoners” van deze oerwouden hier geen inspraak in hebben en daardoor maar gewoon moeten uitsterven!!

 2. Ronald van Kappel zegt:

  Top klasse producten waarin concurrenten voor deze scherpe prijs niet aan kunnen voldoen. En echt elk product is uitermate goed van smaak en samenstelling. ( Chef Kok *** sterren Resto ) Natuurlijk als basis, maar als basic starting for much more quality very good.

 3. vandenbroek@libero.it zegt:

  Aangezien ik enigszins vertrouwd ben met voedingsmiddelen, bekijk ik als Indo-leek de samenstelling van deze “Sum&Sam mix voor Nasi Speciaal”

  Als ik de ingrediënten optel kom ik niet op 100gr, ik mist ongeveer 9gr, maar dat kan de lucht in het pakje zijn. Wat mij bij mijn bloeddruk meer zorgen maak is de hoeveelheid zout n.l. 11,58gr/100gr wetende dat mijn zakje “gezonde” chips 1gr/100gr zout bevat.

  In het doosje vind je een groentemix en een kruidenmix, waarmee je je vers toegevoegde ingrediënten EXTRA smaak geeft zegt de wervende tekst.

  Extra smaak kan best kloppen, want het lijkt of een volledig kruidenrekje in de kruidenmix is verdwaald.
  Kruidenmix: 38% specerijen en kruiden (korianderzaad, laos, paprikapoeder, kurkuma, witte peper, chilipeper, knoflook, komijn, citroengras, gember), zout, lupine, maltodextrine, gehydrolyseerd sojaeiwit, gistextract, zonnebloemolie, sojasauspoeder (sojabonen, tarwe, maltodextrine, zout), natuurlijke aroma’s (ui, knoflook), kleurstof: karamel, uienpoeder.

  Groentemix: gebakken ui (ui, palmolie, tarwebloem, zout), lupine, 28% groente (ui, wortel, prei).
  Let op, de ingrediënten bevatten zowel uienpoeder als gebakken ui!!!

  Ik bak de nasi op laag vuur in olijfolie, want olijfolie EVO heeft een hoog verbrandingspunt, dwz het verbrandt niet zo snel, in verbrande olie zitten kankerverwekkende stoffen. Ik gebruik als gekruide mix: sesamolie, ketjap, verse garnalen en gedroogde hete pepers, sambal kennen ze niet in Italie. Mijn groentemix bestaat uit verse uien, verse peen en verse knoflook. Zout of suiker voeg ik niet toe want dat zit genoeg in de sesamolie en sojasaus
  Mijn ingrediënten zijn bij voorkeur van biologische oorsprong.

  Bij gebruik van “Sum&Sam mix voor Nasi speciaal” is het aanbevelenswaardig eerst de huisarts te raadplegen.

  • Anoniem zegt:

   oeps 1gr zout/100gr produkt

  • Jan A. Somers zegt:

   ” hoeveelheid zout n.l. 11,58gr/100gr wetende dat mijn zakje “gezonde” chips 1gr/100gr zout bevat.” Het gaat niet om het zout in dat spul, maar om het zout dat je met één portie klaar gemaakte rijst binnen krijgt. Die chips eet je voor 100% op. Zeeuws meisje gebruikt dat spul nooit. Hoeveel Sum&Sam voeg je toe voor één persoon rijst? Hoeveel zout is dat? In vergelijking met het zout van je zelf toegevoegde boemboe’s zonder Sum&Sam?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.