Mail

Mail 1:
Voor de geïnteresseerden heb ik informatie gevonden omtrent de heer Damasius Pfijffer.
Damasius Pfijffer is de vader van Louisa Magdalena Pfijffer. Louisa was getrouwd met Adolf Günther. Na lang wachten en speurwerk ben ik informatie tegengekomen over deze meneer, mijn Betovergrootvader. Op 22 Dec 1890 heeft hij zich ingeschreven in Maastricht (Boschstraat) vervolgens uitgeschreven op 13 Jan 1891. Hij heeft nog geen 3 weken in de Boschstraat gewoond en is toen verhuisd naar Breslau (Wrocla Polen). Hier eindigd de zoektocht, tot dusver.
Hierbij ook nog een foto van de gegevens uit t archief van http://www.rhcl.nl/nl/
pfijffer

Mail 2:
jeanechristinemackay
Wie kende Jeanette-Christine-Mackay of op geboorte akte vermeld in Geboren in Bandung 13.03.1916, Jeanne-Christine Mackay? Wie waren haar ouders?
Zie meer informatie.

Mail 3: 

agnesportier99j7dec2015australieWilde dit mededelen , dat Mevr, Agnes Portier op 99 jarige leeftijd is overleden in Australië.   Op 7 dec zou zij honderd zijn geworden.

Mail 4
Hallo Boeroeng,
Het gaat goed met de campagne, er is al 54% gehaald. Om de 100% te halen heb ik tot 28 maart de tijd. Schikt het om de campagne nog een keer onder de aandacht te brengen via jullie Facebook? Ik hoor het graag.
Hartelijke groet, Isabelle Boon fotograaf + 31 (0) 6 22506298
Steun mijn project via Voordekunst,    www.isabelleboon.com

Mail 5
indoprojectlogo2Please post in Indisch4Ever…and if you know of anyone who might be interested?
http://www.theindoproject.org/featured/announcing-the-indo-project-research-fellowship
.

Mail 6
Een vriendin maakte mij attent op deze site, waar ik erg blij mee ben.
Het zit namelijk zo: ik ben op zoek naar mensen uit Nederlands – Indië die mooie verhalen hebben. Verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Dat is niet altijd makkelijk, heb ik hier gemerkt. Mijn oma komt uit Majalaya, Bandung. En mijn moeder ook. Dat maakt mij eigenlijk eerste ‘echte’ generatie Nederlander. En hoewel ik ‘gewoon’ Nederlands ben, merk ik dat dat ‘andere’ heel sterk aanwezig is. Ik voel me vaak het meisje zonder land. En als dat bij mij al zo is…iemand die geboren en getogen is in Nederland. Hoe moet het dan zijn voor andere generaties? Wij torsen allemaal leed mee van onze voorouders. Sommige hebben er last van en andere lijken er geen last van te hebben. Stilte is in mijn ogen het ergst, vandaar dat ik altijd schrijf.

Mijn oma wilde niet over bepaalde dingen praten, wat ik begrijp. Maar ik weet ook dat een mensenleven niet alleen maar uit leed bestaat. Er zijn ook mooie dingen. En zelfs in de meest rottige omstandigheden kunnen prachtige dingen (zijn) ontstaan. En daar ben ik naar op zoek. Misschien zouden jullie het verhaal bij ‘hier’ kunnen plaatsen op de site met de vraag of er mensen zijn die wél een verhaal willen delen met mij. Dat zou veel voor mij betekenen, niet alleen als schrijver, maar vooral als mens.
Hoor het graag. Liefs,

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

10 reacties op Mail

 1. Arthur Olive zegt:

  Mail 6
  Wat is een eerste “echte” Nederlander?
  Als je moeder en oma uit Bandoeng komen?
  Waren die niet echte Nederlanders?

 2. Geef tenminste je adres of E-mail. Je kan geen verhaal “in de lucht” vertellen.
  Cap

 3. Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

  Mail 2
  Volgens het Bataviaasch nieuwsblad vindt er een huwelijk plaats in Augustus 1935 te Bandoeng van een G.Johannes met J.Ch.Mackay.
  http://www.delpher.nl/nl/kranten/view?coll=ddd&query=J.Ch.Mackay&cql%5B%5D=%28date+_gte_+%2201-01-1618%22%29&cql%5B%5D=%28date+_lte_+%2231-12-1995%22%29&facets%5Bspatial%5D%5B%5D=Nederlands-Indi%C3%AB+%7C+Indonesi%C3%AB&facets%5Btype%5D%5B%5D=familiebericht&identifier=ddd%3A011073990%3Ampeg21%3Aa0100&resultsidentifier=ddd%3A011073990%3Ampeg21%3Aa0100
  Is “Johannes” een Armeense naam?

  In Kleian’s 1941 Adres Boek staat G.Johannes geregistreerd als Employe N.K.P.M. (Nederlandsche Koloniale Petroleum Maatschappij), raffinaderij/vliegbenzine-fabriek, het echtpaar Johannes-Mackay wonende te Soengei Gerong,Palembang.

  Hoop dat U met deze twee snippers info een stukje verder kunt, veel succes nog met Uw zoektocht.

  Mvg.

 4. rob beckman lapre zegt:

  Zij die “wel eens” de site “The Indo Project” bezoeken, zouden wel eens uit een (boze)droom vwb het onderwerp ” back-pay” worden gewekt.Er zou,voor zo’n 1100(?) nog levende claimers (ex NI Govt.Ambtenaren en militairen) de som van 25.000 euro p.persoon worden uitbetaald.Wat las u vandaag op de The Indo Project site” Dat al in de 50’er jaren de britse regering aan Britse krijgsgevangenen van Japan EN HUN NAZATEN het bedrag van 1500 Pound(naar de koers van 2015)hebben uitgekeerd, en dat in 2000 met “Compensation Bill (Japan Internment) 2001 number 6 2001-2” nog levende (ex)Japanse krijgsgevangenen EN HUN NAZATEN het bedrag van 10.000 Pound werd uitgekeerd.Waarom kregen/krijgen ONZE nazaten/NOG LEVENDE weduwen/kinderen dit niet.Ik meende dat wij zo’n rijk land waren als ik de betalingen aan Griekenland bezie.(12 miljard euro).

  • Jan A. Somers zegt:

   Waren die Engelsen soms in dienst geweest van Engeland? De burgerambtenaren en militairen die in dienst waren van Nederland hebben volgens mij ook hun achterstallige salaris ontvangen, bijvoorbeeld de KM. Mijn vader, in dienst van de Gouvernements Marine, heeft daarentegen ook niets gehad. Was een arbeidsovereenkomst met de Nederlands-Indische regering die is overgedragen aan de rechtsopvolger, de RIS.

 5. Boeroeng zegt:

  De backpay is een salariskwestie Nederland had die schulden afgeschoven op Indonesië en tot de dag van vandaag weigert Nederland die schulden te betalen. Die 25.000 euro van dit jaar is een afkoopsom.
  Opmerkingen vanuit de regering suggereren dat het gaat om een compensatie voor oorlogsleed. Dat is een rookgordijn.

  Er is de WUV-uitkering, die vervolgingsslachtofffers maandelijks kunnen ontvangen.
  https://www.svb.nl/int/nl/wuv/

  • rob beckman lapre zegt:

   Formeel een “salariskwestie”.Maar de NI Gouvernmentsambtenaren/(reserve)militairen v/h KNIL kregen tussen begin 1942 en augustus(?) 1945 geen( Governements/militair) salaris uitbetaald. Onze regering(en),bleef/bleven zich -met allerlei (wettelijke)foefjes verzetten tegen enige vorm van “compensatie”.Ik ben geen lawyer, maar meen dat de relatie tussen krijgsgevangenschap en niet ontvangen van salaris gedurende periode dat men krijgsgevangen was (” N.I. is .an integral part of the Kingdom of the Netherlands, and the Lt-Governor is the practical excecutioner of the policy…” Frederick M.Asbeck ” International Society in search of a transnational legal order”) kan worden aangetoond.
   De Britten hebben dit begrepen, en hun ex-krijgsgevangenen, weduwen/ nazaten gecompenseerd.Wel 5-6 jaar eerder, zelfs al in de 50’er jaren! Ons land blijft zich(verbeten,mag ik dat zo schrijven?)verzetten.

   • P.Lemon zegt:

    @ Hr Beckman Lapre “. Onze regering(en),bleef/bleven zich -met allerlei (wettelijke)foefjes verzetten tegen enige vorm van “compensatie

    Zoals u wellicht eerder verbolgen was over het tractaat van Wassenaar, maar er werd wel maar ….zuinigjes uitgekeerd….

    zie : https://indisch4ever.nu/2015/12/17/tractaat-van-wassenaar/
    P.Lemon zegt:
    18 december 2015 om 14:52
    Nog even alle vergoedingen, claims en uitkeringen op een rijtje….

 6. P.Lemon zegt:

  @Mail 6. Misschien zouden jullie het verhaal bij ‘hier’ kunnen plaatsen op de site met de vraag of er mensen zijn die wél een verhaal willen delen met mij.

  Hier? is dat een site of emailadres?

  Een bestaande verhalensite bv is die van dhr Alfons van Duijvenbode http://www.indischeverhalen.nl/
  en verhalen die op meer persoonlijke ervaringen gebaseerd zijn …
  http://hetverhalenarchief.nl/indie-tabee/tussenstop-nederland-0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.