Mail

Mail 1

90-minner mailt:  Môge Boeroeng, Een kort grapje over team- building voor 65+ssers

Mail 2
Hallo lieve lezer,
Een vriendin maakte mij attent op deze site, waar ik erg blij mee ben.
Het zit namelijk zo: ik ben op zoek naar mensen uit Nederlands – Indië die mooie verhalen hebben. Verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Dat is niet altijd makkelijk, heb ik hier gemerkt. Mijn oma komt uit Majalaya, Bandung. En mijn moeder ook. Dat maakt mij eigenlijk eerste ‘echte’ generatie Nederlander. En hoewel ik ‘gewoon’ Nederlands ben, merk ik dat dat ‘andere’ heel sterk aanwezig is. Ik voel me vaak het meisje zonder land. En als dat bij mij al zo is…iemand die geboren en getogen is in Nederland. Hoe moet het dan zijn voor andere generaties? Wij torsen allemaal leed mee van onze voorouders. Sommige hebben er last van en andere lijken er geen last van te hebben. Stilte is in mijn ogen het ergst, vandaar dat ik altijd schrijf.
Mijn oma wilde niet over bepaalde dingen praten, wat ik begrijp. Maar ik weet ook dat een mensenleven niet alleen maar uit leed bestaat. Er zijn ook mooie dingen. En zelfs in de meest rottige omstandigheden kunnen prachtige dingen (zijn) ontstaan. En daar ben ik naar op zoek. Misschien zouden jullie het verhaal bij ‘hier’ kunnen plaatsen op de site met de vraag of er mensen zijn die wél een verhaal willen delen met mij. Dat zou veel voor mij betekenen, niet alleen als schrijver, maar vooral als mens.
Hoor het graag. Liefs,    Jade Dianthe Callista

Mail 3
Zend je dit prachtige filmpje over Papua N. Guinea door.
Papua New Guinea

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

4 reacties op Mail

 1. Loekie zegt:

  Jade, relax. Take it easy.
  Zoek en vindt op internet de vele sites waar je (oude) boeken kunt kopen. Koop en lees boeken over Indië. Stapels boeken. En lees. Lees. En stop met de gedachte dat je het vele leed van je (voor)ouders moet torsen.

  • Jan A. Somers zegt:

   Daar ben ik het nou helemaal mee eens. Trots zijn op je (voor)ouders, wat die allemaal voor grote dingen voor elkaar hebben gekregen. En gegroeid zijn in hun ervaringen waar wij van kunnen genieten. Mijn grootouders, armoe op een klein koffietuintje op de zuidhelling van de Smeroe. Maar wel de beste dendeng tjelleng van zelf geschoten tjelleng. Mijn eigen ouders, alles kwijtgeraakt. Maar wat een sterke mensen waren dat!

 2. gaitschutmaat@hetnet.nl zegt:

  P.S. Heb ik zòòòòòòveel mails overgestuurd naar jou van Indisch4ever, vindt je dat niet vervelend? of ben je er blij mee? Groeten, Annet. Ich hore das nog welll [ of ik zie het].

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.