Eric pulang lagi 3

Beste lezers,

Ik ben nu een week in Bandung. Logeer in hotel Malaka, dat 2 jaar geleden is geopend. Het is een leuk klein hotel, met een jonge en vriendelijke staf. Ze zijn heel ook heel behulpzaam, toen ik vroeg waar ik een warnet (waroeng internet) kon vinden, konden ze me vertellen waar er een was, maar ze boden me direct een laptop aan om te gebruiken. Ook is er een auto beschikbaar om me naar het centrum van de stad te brengen.
De prijs van een kamer met korting is 300.000 rp, hetgeen nog net geen € 20 is, en dit is incluis ontbijt. Als ontbijt wordt brood of nasi/bami goreng, bubur, divers fruit, gorengan (kleine loempias) en vruchtensap aangeboden.
Op de plaats waar het hotel staat was vroeger Valkenet gevestigd een bekend restaurant en bakkerij. Ook een prettige bijkomstigheid is dat er geen moskee in de directe nabijheid is zodat je niet om 5 uur ‘s-ochtends rechtop in je bed zit.

Zondag ben ik op een feest geweest ter viering van de besnijdenis van een jongen van 10 jaar. De gebeurtenis werd voornamelijk gevierd door veel eten en drinken aan te bieden, waarbij ieder van de familie de kookkunst had kunnen uitvoeren. Ik was de vreemde eend in de bijt, die geen lid van de uitgebreide familie was, en moest daarom met iedereen op de foto. Het eten was trouwens erg lekker.

Vanmiddag ben ik naar een supermarkt geweest om snacks en drinken te kopen. Het viel me op dat in de supermarkt ook diverse stands zijn waar je pizzas, donuts en dim sums enz. kunt kopen. Deze stands worden door zelfstandige ondernemers gerund en hebben niets met de supermarkt te maken, behalve dat ze de ruimte huren. Om de supermarkt te bereiken ben ik met een angkot gegaan en het is me gelukt om deze keer mijn hoofd niet te stoten bij het instapppen. Angkots zijn kleine busjes die een bepaalde route rijden en die op elke willekeurige plek gestopt kunnen worden om passagiers in of uit te laten stappen. Ongeacht de afstand geldt één tarief 5000 rp, die je bij het uitstappen aan de chauffeur overhandigt.

Tot zover dit verslag tot de volgende keer.
Groetjes
Eric

ericheader

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gast Pikirans. Bookmark de permalink .

5 reacties op Eric pulang lagi 3

 1. Loekie zegt:

  Was die jongen van 10 een beetje vrolijk?

 2. si John zegt:

  Hallo Eric, ik volg je belevenissen daar. Leuk en herkenbaar!
  Wij hebben vroeger op de Jl.Cilaki gewoond en daarna verhuisd naar jl. Cihapit.
  Het hoekhuis is nu een restaurant geworden.
  Twee jaar geleden ben ik terug geweest en heb uitsluitend de angkot gebruikt.
  Ik spreek nog aardig soendanees en je beleeft nog wat tijdens de route. Nadeel is dat je een zakdoek op je neus moet houden, vooral in de stad. In noodgevallen neem ik de taxi.
  Als je de bestemmingskleuren door hebt, kan je overal heen. Ik ben zelfs naar Lembang en Ciater gegaan. Apart basic avontuur. Heb in Lembang bij de bekende Chinese restaurant gegeten. Zag overal sate kelinci langs de weg. Daar ben ik maar niet aan begonnen.
  De overgebleven gurame ingepakt en daarna bij ciater ingeruild voor een ritje ojek naar de taman. Dat kan alleen in Indonesië. Ik moet er nog steeds om lachen, als ik het verhaal vertel.
  Dag Eric, ik geniet met je mee.
  Si John

 3. Eric zegt:

  Niet echt, hij zei dat hij geen pijn had, maar hij liep wijdbeens.

 4. Surya Atmadja zegt:

  10 jaar is al alot (taai)geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.