The Indischiana Jones story

indischiana2Het Indischiana Jones verhaal van Ferry Geuther is nu in het engels op het internet gepubliceerd  (zie archieftopics)

The story of an adventurous topographic expedition in Borneo in 1948.
The Indischiana Jones story evolved during the desk research of an expedition performed by the KNIL Topografische Dienst in West Borneo in the year 1948.   Lees verder.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op The Indischiana Jones story

 1. ellen zegt:

  Dank. Een heel interessant verhaal over de Topografische Dienst van het KNIL. Nu begrijp ik wat meer van de werkzaamheden, die mijn opa aan moeders kant allemaal gedaan heeft. De vader van mijn moeder was Marianus Arie Boom, geboren te Batavia in 1882. Hij was sergeant-opnemer bij de Topografische Dienst van het Indisch leger (KNIL). Mijn oma had het erover dat hij tekenaar was bij het Kadaster. Veel heeft mijn moeder er niet over verteld. Mijn grootouders traden in het huwelijk in 1911, maar scheidden bij vonnis van de Raad van Justitie te Batavia in 1930. Na de scheiding waren beide ouders zorgplichtig voor hun drie kinderen. MIjn moeder vertelde nog, dat haar vader het enorme bedrag aan schoolgeld (iets van 5000 gulden per jaar) voor haar betaalde. Mijn moeder zat op de AMS (algemene middelbare school) in Bandoeng. Wat er daarna is gebeurd met mijn opa toen de oorlog in 1942 uitbrak, is onbekend. Opa was opeens uit de verhalen verdwenen (en vroeger vroeg je – tot mijn spijt – ook niet door voor meer informatie).

  • Ferry Geuther zegt:

   Beste Ellen,
   Dank voor je reactie. Ik ben blij dat mijn verhaal jou iets meer zicht heeft gegeven op het werk van je grootvader bij de Top. Dienst. Het spijt me dat je niets weet over zijn leven vanaf het uitbreken van de oorlog in 1942. In de autobiografie van mijn vader schrijft hij over zijn mobilisatie en transport naar Birma in 1942. Dat verhaal komt t.z.t. nog op I4E.
   Misschien dat daar een aanknopingspunt in zit voor jou m.b.t. jouw opa.
   m.v.g.
   Ferry

 2. Chris zegt:

  Zeker een heel interessant verhaal. Ook mijn opa, Paul P. van Dorsten, werkte indertijd bij de topografische dienst van het KNIL. En hij heeft, voor zover ik heb begrepen, vergelijkbare expedities op Kalimantan uitgevoerd. Als 3e generatie Indo pik ik zo nu en dan verhalen op om er achter te komen hoe en onder welke omstandigheden mijn vader en grootvader in Nederlands-Indië hebben geleefd. Dit verhaal lijkt daar zeer dichtbij in de buurt komen. Ik zoek nog naar persoonlijke verhalen van mijn opa of van expedities waar hij bij betrokken was (voor zover die er zijn).

  • Ferry Geuther zegt:

   Beste Chris,
   Dank voor je reactie.
   Het is goed mogelijk dat jouw opa en mijn vader in dezelfde periode op Borneo zijn geweest. Ik beschik helaas niet over naamlijsten. In deel twee heb ik de bronnen genoemd voor het verhaal, daarbij zit http://www.caert-thresoor.nl/. Die tijdschriften zijn online in te zien. Een oproep op I4E is ook een mogelijkheid. Ik hoop dat je meer vindt van/over je opa.
   m.v.g.
   Ferry

 3. Rita zegt:

  Hallo Ferry,
  Ik wist niet wat ik las! Dat gaat over mijn vader. Hij is de John Meijerink die je noemt. Ik heb zijn verhaal doorgegeven aan prof. Ormeling voor het artikel in Caert Thresoor. We hebben 2 plakboeken met foto’s van zijn kartering in Borneo. Graag heb ik contact met je.
  Rita

  • Ferry Geuther zegt:

   Hallo Rita, wat een geweldige verrassing! Dank voor je bericht. Ik ben zeer benieuwd naar de plakboeken met foto’s. Het Indischiana Jones verhaal heb ik inmiddels ook als een boek(je) uitgevoerd met extra foto’s. Daar kun je natuurlijk een exemplaar van krijgen.
   Voor contact kun je het beste het linkje “mail ons” in de rechterkolom van deze website aanklikken en dan een berichtje aan de webbeheerder sturen met de vraag om het aan mij door te sturen. Dan kunnen we daarna via e-mail en/of telefoon rechtstreeks communiceren.
   Nogmaals dank en tot mails/spreeks.

  • Ferry Geuther zegt:

   Rita,
   Aan het einde van deel 1 (na auteur) zit een link waarmee je rechtstreeks een bericht aan mij kunt sturen,
   zie: https://indisch4ever.nu/2015/04/20/indischiana-jones/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.