Boeken

Hans Vervoort: :  Op zoek naar Doetje Dezentjé  is het spannende verhaal over een zoektocht naar het liefdeskind dat de Nederlandse soldaat Wim (Bill) Brandel in Nederlands-Indië in 1948 verwekte bij een Indisch meisje, Doetje Dezentjé. Toen hij gewond raakte en teruggezonden werd naar Nederland verloor hij het contact met Doetje, emigreerde naar de USA en werd daar een rijk man.
Als hij in 2014 overlijdt – weduwnaar met twee volwassen kinderen – staat in zijn testament dat hij het kind van Doetje 1/3 nalaat van zijn erfenis van 360 miljoen dollar.
+
Twee fragmenten op de site van Hans Vervoort:

Op zoek in Batu
Op nummer 6 van Jalan Bali woonden jonge mensen, twee Indonesische kantoormensen, die nooit gehoord hadden van de familie Dezentjé die hier ooit woonde. Het deed ze wel genoegen dat hun huis ooit Europese bewoners had.
‘Orang belanda?’ vroegen ze keer op keer enigszins verbaasd.
En dat in hun huis, hier in Batu?
‘Misschien weet Ahmed Yankulin nog iets,’ stelde de vrouw voor, ‘hij woont hier al zo lang!’

tamboraDe schaduw van Tambora van Philip Dröge , nonfictie.
In april 1815 vond op het eiland Soembawa, in het toenmalige Nederlands-Indië, de grootste vulkaanuitbarsting sinds mensenheugenis plaats.    Deze uitbarsting verbijsterde behalve de plaatselijke bevolking ook de koloniale overheersers. De enorme aswolk die na de eruptie over de wereld dreef, zorgde voor hagel op Sri Lanka en sneeuw in het zuiden van de VS. Twee natuurverschijnselen die daarvoor én daarna nooit meer zijn waargenomen.   Zie ook dit.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.