Schilderij van Adolfs kopen?

adolfs_schilderijOp  Speurders.nl  was  dit schilderij van Gerard Pieter Adolfs te koop, nu niet meer
adolfs_schilderij2Nog een schilderij van Adolfs  via marktplaats.
Reeds verwijderde advertentie.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Schilderij van Adolfs kopen?

 1. Arthur Olive zegt:

  Prachtig schilderij (Indische vrouwen werkend op het land) van Adolfs. Op de “Indische vrouwen” na doet het landschap mij meer denken aan California dan Indie.
  Ik vraag me af of Adolfs beinvloed was door zijn vele travels, de stijl is beslist Westers.

 2. Gerard zegt:

  Toevallig kom ik op uw site terecht (omdat ik op zoek ben naar Indonesische schilderijen) en lees ik dit bericht. Ik wil u en de lezers van uw berichten graag even waarschuwen dat de schilderijen die deze Anouk verkoopt geen originelen zijn, maar kopieën danwel valsificaten. Zij (het is trouwens een man, die al meerdere keren zijn naam heeft veranderd (hij heet werkelijk Raymond Talhout of zoiets), verkoopt zogenaamd de collectie van haar opa, wat een totaal onzinverhaal is, Allemaal valse schilderijen van goede schilders uit Indonesië, maar totaal waardeloos!!!
  ij verkoopt ze voor enkele honderden euro’s aan mensen die denken een origineel schilderij te kopen. Een echt schilderij van Adolfs is vele duizenden euro’s waard.
  Wees gewaarschuwd!

  Vr. gr
  Gerard

  • Boeroeng zegt:

   Veel dank Gerard !!!!

  • Jake zegt:

   Ik kom net toevallig langs uw bericht. Ik ben momenteel bezig om een Adolfs en 4 Ohl’s van deze persoon te kopen voor een aanzienlijk bedrag. Misschien beter als ik het eerst door een kenner laat nakijken?

  • Soerabaja zegt:

   Beste Gerard,

   Het is vervelend om te moeten constateren dat er wellicht geen authentieke stukken worden verkocht. Ik wil echter wel een kanttekening plaatsen bij de verhalen die ik lees onder dit artikel.

   Als ik een schilderij koop van Adolfs voor 700 euro, wetende dat het origineel 5000 euro waard is, dan neem ik zelf het risico dat het door iemand anders nagemaakt is. Zo ben ik onlangs ook tegen gekomen dat ik als consument een onderzoeksplicht heb en er dus van mij verwacht kan worden dat ik op de hoogte ben van de waarde.

   De schilderij wereld is per definitie al zijn puurheid verloren door die massa’s aan kunsthandelaren die bij elk rechthoekig doek een Picasso denken te vinden. Ik vindt dat ik van verkopers eerlijkheid mag verwachten maar dat verlengde dient zich ook te uiten in de overeenkomst. Anders gezegd: Voor 10 – 20 procent van de originele waarde kan en mag ik niet verwachten een origineel doek te kunnen kopen. Als ik 5000 euro betaal voor een valse Adolfs is het uiteraard een ander verhaal.

  • Lucien zegt:

   Beste Gerard, ik ben al een tijdje aan het zoeken naar de herkomst van een schilderij dat mijn moeder in haar bezit heeft.
   Maar ik kom er niet uit, misschien dat u me in de goede richting kunt sturen.
   Het schilderij is gesigneerd met Kuntjana ’72.
   Alvast bedankt, vr gr Lucien

 3. Pierre de la Croix zegt:

  Ik heb hele mooie schilderijen gezien, volgens de eigenaar gemaakt door Balinese schilders in de stijl van de Duitse schilder Walter Spies (die jammerlijk omkwam bij de ramp van ons eigen “hellship”, de “Van Imhoff”).

  Het waren “look alikes”, door een leek als ik niet van echt te onderscheiden. Maar ja, ze werden ook netjes als “look alike” te koop aangeboden, niet als de echte.

  Wie vals voor echt verkoopt mag best worden ontmaskerd.

  Pak Pierre

  • Soerabaja zegt:

   Beste Pierre,

   Ik ben het volledig eens met uw stelling met die nuance dat het ook te zien moet zijn in de uitgevoerde overeenkomst. Een paar honderd euro betalen voor een schilderij van duizenden euro’s komt volledig voor rekening van de koper. Wanneer er naargelang de waarde van het origineel is betaald, dan is het natuurlijk een ander verhaald.

   • Ronald zegt:

    Onder valse voorwendselen iets verkopen en nagemaakte kunst of voorwerpen verkopen onder het motto dat ze echt zijn is naar mijn idee pure oplichting. Zo iemand mag van mij inderdaad ontmaskerd worden en opgespoord.

 4. Arthur Olive zegt:

  Op “Victor Jullien Trip” in 14E is er een reactie van Raymond Talhout 28 mei 2013 om 10:49

 5. Anoniem zegt:

  Momenteel biedt Anouk (Raymond Talhout dus) op marktplaats ook weer diverse schilderijen aan. Meestal zijn het schilderijen van de schilders Ohl, Eland, Dezentje, Adolfs, Dupriani etc.
  Stuk voor stuk schilderijen die op veilingen duizenden euro’s zouden opbrengen als ze echt waren. Bij Anouk te koop voor een paar honderd per stuk, en al jaren lang (onder verschillende verkoopnamen op marktplaats). Opa heeft een loods vol schilderijen waarschijnlijk, hahaha.
  Eerste klas oplichter!

  • Anton zegt:

   anoniem waarom zet je het onder de naam anoniem?
   zelf iets te verbergen?

  • Soerabaja zegt:

   Ja ook hier geldt weer hetzelfde verhaal. Ik vrees dat ook anoniem iemand is die hoopte voor 200 euro een schilderij te kunnen kopen waar een winstmarge van 1500 procent op lag bij die Anouk. Voor een paar honderd euro ga je gewoon geen kwaliteitstukken vinden. (Uitgezond die 0,0001 procent van de 2 miljoen overeenkomsten)

   Wie kwaliteit wil, en dan bedoel ik echt willen, die betaalt ervoor. En wie het nominale bedrag betaalt die bepaalt.

 6. Dennis zegt:

  Geachte heren ik heb een behoorlijk aantal grote realistisch geschilderde doeken van een bekende en gewaardeerde schilder uit Soerabaya, werkelijk schitterend. Geen nep maar echt 15 jaar geleden rechtstreeks gekocht in Indo. Gelieve per email contact met mij op te nemen bij serieuze interesse m vr Gr

 7. Leo zegt:

  Ik ga het nu toch even opnemen voor Raymond Talhout. Ik heb twee jaar geleden voor iets van EUR 300 een schitterend heel ontroerend portret van een ‘sent-down girl’, gesigneerd Siauw Tik Kwie, gekocht. Dit doek is door Auctionata getaxeerd op EUR 3000. Maar zelfs zou het niet echt van Siauw Tik Kwie zijn, dan nog is het elke cent die ik ervoor heb betaald waard, en ik geniet er elke dag met volle teugen van…!

 8. Lucien zegt:

  Ik ben op zoek naar iemand die mij meer kan vertellen over een schilderij van Kuntjana uit ’72
  Zelf kan ik niets vinden.
  Het gaat om een Indonesisch landschap, met op de voorgrond vrouwen met mandjes op de rug, met daarin kippen of fruit?
  vr gr Lucien

 9. J.P.R. de Boer zegt:

  Ik heb al heel veel jaren een schilderij van G.Adolfs, gekocht op een kunst- en antiekveiling van het Venduehuis der Notarissen in den Haag. Er zijn 2 vechtende hanen op afgebeeld.
  Waar kan ik op een eerlijke manier te weten komen, wat de waarde van dit schilderij is?

  • Leo zegt:

   Je kunt het beste bij een goed veilinghuis vragen voor welk bedrag het schilderij kan worden geveild.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Veilinghuizen met expertise over vooroorlogse Indische kunst:

   1. Glerum c.s., Kunst en Antiekveiling BV Den Haag

   2. AAG Antiques and Arts Group Den Haag

   Google maar en gij zult vinden.

   Pak Pierre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.