Java Post

javapostJava Post: In 2012 verscheen in de Volkskrant een opinie-artikel in de Volkskrant waarin het KITLV, NIMH en NIOD pleitten voor een breed onderzoek naar het Nederlandse militaire optreden in Indonesië in de periode 1945-1950. Een verzoek tot co-financiering werd door de overheid afgewezen. Het KITLV ging sindsdien met eigen middelen en op bescheiden schaal door.

goudenbuffel2013

Publieksprijs van de Java Post kent derde jaargang.
Sinds 2012 keert de Java Post jaarlijks een virtuele prijs uit voor de persoon of het team dat de geschiedenis van Nederlands-Indië op bijzondere wijze onder de aandacht bracht van het publiek.  Het jaar 2014 is weer bijna ten einde, en dus is het tijd om terug te blikken.  Java Post.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Java Post

 1. Waarom gaat het KITLV nietop zoek naar de betalingen van Nederland aan hun burgers, die alles verloren hebben? Dat hoeft niet op bescheiden schaal.

 2. Huib zegt:

  Ook zou KITLV, NIMH en NIOD eens kunnen onderzoeken naar de Bersiapslachtoffers in 1945/1946. Waarom ze op ongenadige wijze letterlijk zijn afgeslacht. En waarom er na bijna 70 jaar er nog steeds geen Landelijke Herdenkingsplaats voor de slachtoffers is ingericht. Mss wil ze de Stichtng Bersiapslachtoffers i.o. nu alsnog ondersteunen.
  Huib

 3. Huib zegt:

  Trouwens ik hoop ook dat Javapost dit streven wil ondersteunen. Ze heeft er zich voor zover mij bekend nog nooit openlijk in die zin uitgesproken. Ook niet na desgevraagd opsturen van het Bersiap rapport Woelige Dagen …van commissaris van politie Orth.
  Onze Stichting Bersiapslachtoffers kan elke ondersteuning en publiciteit ook heel goed gebruiken

  Huib

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.