Eric in Indonesië, Kacung pulkam 9

ericheader
Hallo vrienden,

Helaas lukt het me dit jaar weer niet om naar Semarang te gaan. Ik was van plan om van Kediri naar Semarang te gaan, maar mijn vriendin werd ziek en derhalve voelde ik me verplicht om terug naar Bandung te gaan. Ik heb nu in ieder geval weer een reden om volgend jaar weer naar Indonesië te gaan. De tantes van mijn moeder, die op Kalibanteng begraven liggen, zullen er niet wakker van worden.

Ik ben met de trein van Kediri naar Madiun gegaan, de trein heette de Kahuripan en ik reisde ekonomie kelas. Prijs voor 99 km was 50.000 rp (=0,33 euro). Ik kwam om 15.40 aan in Madiun en was van plan om uit te zoeken of er nog een Europees kerkhof in Madiun is. Mijn overgrootvader, James Blaney Davidson, is daar begraven. Ook hiermee had ik geen geluk want direct na mijn aankomst, was er een zware onweersbui. Ik heb 6 uur op het station moeten wachten tot de trein, de Mutiara Selatan om 21.46, naar Bandung vertrok. Ik had hier busniskelas geboekt, kosten voor 500 km 325.000 rp (21,50 EURO). De trein vertrok op tijd maar toen wij in Bandung aankwamen had de trein 2 uur vertraging, 10, 26 uur inplaats van 08.26 uur. Ik heb een bericht gelezen, dat ingevoerd gaat worden, dat wanneer de trein een uur vertraging heeft, je je geld terugkrijgt, helaas is dat nog niet van toepassing.

Op 12 november 1944 is de grootmoeder van mijn moeder, Henriette Constance Eyzendoorn, in Bandung in het jappenkamp Karees overleden, ze ligt op Pandu (foto), nu ik in Bandung ben, heb ik een goede reden om haar graf weer op te zoeken en er een bloemstukje neer te leggen, het is dan 70 jaar geleden dat ze overleed. Ik hoop dat ze niet zo schrikt van mijn bezoek dat ze opstaat. Of dat ze zich verplicht voelt me te ontvangen.

Het regenseizoen is nu begonnen, in oktober heb ik 1 dag regen gehad, deze week al 4 keer meestal ook gepaard met onweer. Ik vind onweer in Bandung wel wat hebben, omdat Bandung omringd wordt door bergen, zorgen deze ook voor de echo, waardoor de donderslagen heviger klinken dan ze zijn.

Groetjes,   Eric.

Dit bericht werd geplaatst in Gast Pikirans. Bookmark de permalink .

Een reactie op Eric in Indonesië, Kacung pulkam 9

 1. si John zegt:

  Hallo Eric,
  ik ben één van de stille volgers van je reis.Geen commentaar betekent niet dat wij je reis niet volgen. Blijf ons op de hoogte houden!
  In heb tot de jaren 60 ook in de die omgeving gewoond. Eerst Jalan Cilaki en daarna naar Jl. Cihapit/Sabang. Ik zat op de Lombokschool (Koningin Wilhelmina).
  Zoals je zegt het kan daar oorverdovend rommelen en donderen.
  Ik ben vorig jaar november nog terug geweest. Onze buurt ziet er nog steeds netjes uit. Onze buurjongen Lambert Silooy, heeft het tot Marsekal Udara gebracht.
  Heb nog vlot in het soendanees kunnen converseren. Leuk is dat.
  Fijn voortzetting en vergeet niet de heerlijke gele tahu goreng te proberen, nergens anders te krijgen!
  Groetjes,
  si John

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.