Indisch in Beeld

quote mail:  Goedendag
.. mijn overgrootvader James Blaney-Davidson, die in Calcutta werd geboren. Zijn geboortedatum was 20-07-1825 en hij is overleden op 15-01-1885 in Madioen.
Zijn moeder was Adriana Maria Intveld die is geboren in Padang in 1797, zij trouwde op 4 oktober 1824 te Calcutta (India) met William Benjamin Davidson (kapitein ter zee). Haar vader was Theunis In ’t Veld. James trouwde op 1 september 1855 met Maria Moens Saaijmans (* Tjiandjoer 20 september 1835, Poerwosari, 03-12-1910). Uit dit huwelijk ontsproot o.a. mijn grootmoeder Adriana  Cornelia Blaney Davidson die op 7-11-1868 in Madioen werd geboren. Zij overleed op 11-01-1936 in Bandoeng. Adriana Cornelia trouwde in Madioen op 22-06-1885 met mijn grootvader Coenraad Neyndorff (Bodjonegoro, 10-04-1865, Tasikmalaya, 22-02-1912). Coenraad werkte bij de Spoorwegen, zijn laatste benoeming was stationschef 2e klasse bij de Staatspoorwegen in Tasikmalaya. Zij kregen 9 kinderen.

De vader van Coenraad Neyndorff is …… Herman Constantijn Neyndorff, geboren in Semarang op 22-11-1837 en overleden op 10-09-1900 in Djember. Zijn moeder was een Chinese vouw, Tjwie Njoo, waarvan de geboorte- en overlijdensdatum niet bekend zijn evenals haar geboorte- en overlijdensplaatsen niet bekend zijn

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

41 reacties op Indisch in Beeld

 1. Jessica Scheffers zegt:

  Beste schrijver,
  Mijn grootmoeder heet Betsy Blaney Davidson (1924), haar vader, mijn overgrootvader, heet Charles of Charly Blaney Davidson. Ik heb bijna geen informatie over deze indische tak van de familie. Weet u wellicht of mijn overgrootvader afstamt van dezelfde bloedlijn waar u over schrijft?
  Ik hoor het graag.
  Met vriendelijke groet,
  Jessica
  jessicascheffers@hotmail.com

 2. Hallo Jessica,
  James had 5 kinderen waaronder een zoon Charles Alfred Blaney Davidson, geboren in Madioen op 22-10-1861 en overleden in Djogja op 24-08-1901. in de adresboeken van Kleian komt in 1903 nog wel een C.A. Blaney Davidson voor die onderopzichter 2e klasse was bij de Staatsspoorwegen en die in Bangil woonde. ik heb geen verdere gegevens van C.A. omdat ik alleen naar mijn grootmoeder heb gezocht, wellicht is bij het SIFA (Stichting Indisch Familie Archief) hierover meer te vinden.

 3. Els Schuurmans- de Wolff zegt:

  Geachte Schrijver,
  Ik plaats even een berichtje, omdat ik op zoek ben naar het verleden van mijn Oma. Haar naam is Charlotte Hooper, geboren op 20 juli 1913 te Djember. Zij een paar jaar geleden overleden. Ze is erkend, haar Ouders waren niet getrouwd.
  Haar Vader: Hendrik Hooper en haar Moeder Nijo. Deze naam zie ik ook op Uw geschreven stukje.
  Weet U iets meer van, of weten andere mensen meer?
  Gaarna meer informatie.
  Vriendelijke groet,
  Els

 4. Eric NeyndorfF zegt:

  Hallo Els,
  helaas weet ik niets over mijn overgrootmoeder Tjwie Njoo. Het is erg moeilijk gegevens te vinden over niet-Europeanen in Nederlands Indie. Alleen als ze trouwden met Europeanen werd een vermelding in de Regeringsalmanak opgenomen. Ik ben vrijwilliger bij de Stichting Indisch Famile archief en ik word er soms moedeloos van. Mijn grootvader is echter in 1865 geboren, jouw grootmoeder in 1913. Het leeftijdsverschil, 48 jaar, is dermate groot dat ik vermoed dat jouw overgrootmoer Nijo niet dezelfde is als mijn overgrootmoeder. want als mijn grootvader geboren zou zijn toen ze 17 jaar was, zou jouw grootmoeder geboren zijn toen, Njio 65 was en in die tijd en op die plaats lijkt me dat niet erg waarschijnlijk.
  Sorry dat ik jr niet kan helpen.
  groetjes
  Eric

 5. Els Schuurmans zegt:

  Hallo Eric,
  Nu ik het goed het gelezen, is het ook onwaarschijnlijk dat we het over dezelfde hebben.
  Ik was verblind door de naam Nijo (haar Moeder) en Djember (de plaats waar mijn Oma geboren is.
  Maar toch bedankt voor het beantwoorden.
  Vriendelijk groet,
  Els

 6. Carol Timmermans zegt:

  Geachte lezer,
  Met het overlijden van mijn vader drie jaar geleden is onze hele indische kant weggevallen. Mijn vader kon zich ook niets meer herinneren wanneer ik hem erover vroeg. Of wilde zich niets meer herinneren.
  Weet iemand iets van de Familie Denkelaar. Mijn oma heette Caroline Henriette Denkelaar. Ik kan mij herinneren dat zij 2 of 3 zusters had. Van twee kan ik mij de naam herinneren, Bea en Pop. Mijn oma is met twee zonen uit Indonische gevlucht en heeft in de Antonie Duykstraat gewoond in Den Haag toen zij in Nederland aankwamen.
  Tevens ben ik op zoek naar de Familie Timmermans. Dat was mijn opa en mijn oma Denkelaar was met hem getrouwd. Mijn opa is naar horen zeggen overleden in het Jappenkamp. Zijn voornaam was Franciscus (Frans).
  Met vriendelijke groet,
  Carol Timmermans

  • Anoniem zegt:

   Hoi Carol,

   Het is almiddels twee jaar later maar mocht je dit bericht lezen stuur graag een mailtje naar monique@dirumah.com. Ik ben een Denkelaar en heb wat informatie voor je omdat ik onze stamboom aan het uitzoeken ben.

   Met vriendelijke groet,
   Monique

   • Anoniem zegt:

    Hallo Monique,

    Mijn excuses als we al eerder contact hebben gehad. Mijn geheugen laat mij hierbij even in de steek.
    Jij hebt gereageerd op een bericht van mij op het Indisch4ever weblog. Daarin zei je dat jij een Denkelaar bent en met een stamboom bezig bent.
    Inmiddels heb ik met verschillende familieleden van Denkelaar contact op de familidag. Ben jij daarbij geweest?
    Ik hoor graag van je.

    Warme groet,
    Carol Timmermans

 7. Johann Anton Nederveen zegt:

  Ik ben op zoek naar hen die wat kunnen weten met betrekking tot het vinden van gegevens van mijn vader.
  Mijn vadersnaam luidt:Johann(es) Antonius Nederveen,
  Geboren op 16-04-1898 of 1897/99 te Gennep.
  Gehuwd met Nicoline Schrijn.
  Overleden(data weet ik niet)te jakarta indonesie.
  Naar verluid is hij in indie vermoord.
  Vader staat bekend als worstelaar van jakarta,bezit enkele hotels en teven knil millitair en verzekerings adviseur van de NILMIJ.
  Het zal me rust geven als iemand weet wanneer hij is overleden en hoe ik aan zijn overlijdens-acte kan komen,dit zowel voor mij als de famillie Nederveen in het algemeen,opdat wij dan het boek kan sluiten.
  Met vriendelijke groet,
  Johann Nederveen,
  Julianalaan 52
  4884 BH WERNHOUT.
  tel.076-8501416
  Mob.0646777112.

 8. Blauwvogeltje zegt:

  Als je de familie te Gennep zoekt dan moet je op deze website zijn.
  Maar misschien kende je dit al ?

  homepage Nederveenwebsite

  Genlias zegt dat zijn geboortedatum is 16-4-1896 .
  ( direct van de geboorteacte overgenomen)

 9. Johann Anton Nederveen zegt:

  bijvoorbaat bedank Blauwvogeltje,doch ik heb zojuist de gehele stamboom van mijn famillie via stichting van nederveen ontvangen en daar stond de geboorte op 16-04-1898,dus ben benieuwd hoe Genlias aan 16-04-1896 komt…kan zijn dat er een fout is opgetreden.?
  In elk geval hoop ik dat genlias eens kontakt met mij zal nemen..voor nader onderzoek.
  Hartelijk dank in elk geval.
  Met vriendelijke groet,
  J.A.Nederveen

 10. Blauwvogeltje zegt:

  Je kunt via genlias een kopie van die acte bestellen. Dan zie je het zelf.

 11. Lie S.H. zegt:

  Aan Els Schuurmans-de Wolff:
  Er zijn wel andere ingangen om achter familienamen te komen vd chinezen uit Ned Indie.
  Een Njoo uit Madiun zou ik misschien wel kunnen opzoeken in mijn stamboom van moederskant. Andere fam leden zoals ouders en/of tantes=ooms van Twie Njoo kunnen ook helpen bij mijn zoekwerk.
  Eerst moeten we het eens zijn over de juiste spelling fam naam en voornamen.
  Graag ontwoord aub,
  met vr groet
  houw.

 12. Jessica Denkelaar zegt:

  Hoi Carol Timmerman,
  Ik zat mezelf te googlen en ik stuitte op jouw berichtje. Ik ken de familie Denkelaar, ik ben er zelf eentje. Als je meer informatie wilt kun je me altijd mailen lucky.tukkie[at]gmail.com (heb even [at] ipv @ gedaan, vanwege spam redenen).
  Groet,
  Jessica Denkelaar

 13. Lydia Hasenjager zegt:

  Mijn oma heet Carolina Blaney Davidson, geb. 2-7-1894 in Madioen en overleden in augustus 1935 in Soerabaja. Mijn opa is hertrouwd en heeft nooit meer contact gehoucen met de familie Blaney Davidson. Mijn moeder weet dus heel weinig en ik wil er graag meer over weten. Dat is ook leuk voor mijn moeder.

  • Anoniem zegt:

   De naam van mijn oma is Maraya (Maria) Blaney Davidson, haar zuster heette Caroline en haar dochter heet Milly.wil je meer weten mail me gerust.
   gr imelda gianella-weers

   imelda.gianella@gmail.com

   • Lydia zegt:

    Tante Maria heb ik ooit gezien als kind. Mijn moeder is Milly. Ik zou het leuk vinden om contact te zoeken met elkaar. We zijn familie.
    Groetjes Lydia

    • imelda gianella weers zegt:

     Lydia, James (2) 1856-1930 was getrouwd met Tinem Soemodihardjo dochter van Soesoehoenan van het Vorstendom Soerakarta en droeg de titel Radin Ayu.
     Hun kinderen waren James, John, Charles(y), Maraya, Carolien en William. Deze informatie heb ik van mijn moeder Elisabeth en Renée dochters van Maraya Blaney Davidson ,

     imelda

 14. Jaimy Blaney Davidson zegt:

  Mijn ouders hebben mij genoemd naar James Blaney Davidson, al weet ik niet of dit dezelfde is. Mijn neefje draagt ook de naam James. Het verhaal van de Chinese vrouw heb ik vaker gehoord van mijn moeder en ook hoor ik geregeld van ome William. Dit zal echter een nazaat zijn aangezien deze zover ik weet nog in leven is. Ik zal deze website doorsturen naar mijn opa en oma en mijn moeder die enige speurwerk heeft verricht, wellicht dat zij mensen kunnen helpen.

  • Anoniem zegt:

   Jaimy,
   van familieleden heb ik vernomen dat James Blaney Davidson gehuwd met een dochter vd Sultan van Susuna sultanaat Solo 2 dochters hadden: Maraya, Caroline en 4 zonen. Mijn oma is Maraya (Maria) Mocht je meer willen weten dan mail je maar.

 15. queeny ridder zegt:

  hallo, is er iemand die iets over mijn overgroot moeder weet, zij heette alice mary blaney davidson. wat ik er van weet is dat zij een tijd in malang heeft gewoond en trouwde met ad smelt. maar wie haar ouders waren en waar ze vandaan komt weet ik niet.
  maar toch als ik naar mijn neefjes en nichtjes kijk zit er toch iets indies in.
  mvg queeny

 16. Boeroeng zegt:

  Beste Queeny,
  Volgens deze website: Klik hier… is Aurlie Cllie Eugnie Perret de moeder van Alice Mary.
  De regeringsalmanak 1890 ( boeken van het gouvernement met mutaties van de burgerlijke stand) meldt dat Aurlie huwde met Charles Blaney Davidson op 7 november 1888 te Malang.
  Op de Indische adreslijsten komt Charles voor als Ch.A. tot 1941.. Toen stopten de naamlijsten door de oorlog. Bij zijn naam stond A.C.E. Perret.
  Er was ook een Charles Alfred overleden in 1901 zoals Eric schreef in zijn posting van 24 januari 2008… maar dat moet iemand anders zijn…. f de weduwe Perret heeft 40 jaar lang zijn naam onveranderd laten staan in die adreslijsten.
  Deze Charles is vermoedelijk dezelfde persoon als die Eric bedoelde en zoon van James die je op de foto ziet…
  Adriana Maria Intveld was van gemengde afkomst en stammoeder van de Indische familie Blaney Davidson.. dussssssss alle Blaney’s zijn van gemengde afkomst

 17. Esme zegt:

  Hallo,
  Mijn naam is Esmeralda Blancy Davidson, een andere naam dan Blaney, maar wat ik weet is dat mijn vader, John voorheen in Indonesie de naam Blaney had, door fouten in Nl, is de naam omgeturnd tot Blancy, met een C dus. John Blancy Davidson is overleden 7 januari 2010.
  Ik ken een Oom William uit Rhenen en heet Blaney Davidson, helaas overleden aantal jaren geleden alweer.
  Daar de zonen van heten Peter en John Blaney Davidson,
  Peter woont in Bangkok.
  Groetjes
  Esme

  • Alex Blaney Davidson zegt:

   Hallo Esmeralda,

   Ik ben Alex Blaney Davidson (21-6-1957). Typisch ik heb een dochter die ook Esmeralda heet. Zij heet dus wel Esmeralda Blaney Davidson.
   Ik heb dezelfde herinnering als jou aan een oom William (en tante An uit Thailand) uit Rhenen. Ook Peter en John kan ik mij nog herinneren.
   William was een neef van mijn vader Bob (Boet) Blaney Davidson die 8 december 2012 is overleden. Ik ben vernoemd naar mijn opa Alex Blaney Davidson die in mei 1957 is overleden. Hij was getrouwd met Elizabeth Wensel.

   groetjes,
   Alex

  • Mark zegt:

   Hallo Esme,

   Wellicht dat het lukt om via internet weer in contact met je te komen en mooie herinneringen op te halen (Company!)

   Groeten Mark WS

 18. James Peter Blaney Davidson zegt:

  Hallo allemaal,
  Mijn naam is James Peter Blaney Davidson (16-03-1955) en ik heb een oudere broer genaamd John William Blaney Davidson (21-06-1950). Mijn vader is William Blaney Davidson (Blitar 06-06-1923 ~ 13-11-1999) en mijn moeder Tiejem Kraisoed (Praktai 10-02-1923 ~ 15-06-1997). Mijn zoon is Michael Blaney Davidson (Bangkok 08-02-1989).
  Met hartelijke groet,
  Peter

  • Anoniem zegt:

   James,
   Heeft jouw vader 2 zusters Marya (Maria), Caroline, 3 broers: James, John en Charles.
   gr imelda gianella
   imelda.gianella@gmail.com

  • Alex Blaney Davidson zegt:

   Hallo James Peter,

   Ik ben Alex Blaney Davidson (21-6-1957) en herinner jou van mijn verblijven bij mijn oma (Elizabeth Blaney Davidson – Wensel) op de Laan van Meerdervoort in Den Haag.
   Ook ben ik wel eens op bezoek geweest bij je vader en moeder in Rhenen. (Ome William en tante An).
   Mijn vader Bob Blaney Davidson is een neef van jou vader en is 8 december 2012 overleden.
   Ik heb een dochter Esmeralda (1978) en een zoon Jaimy (1980). Onbewust namen die al in de familie voorkwamen.
   Klopt het dat jij in Bangkok woont?

   groetjes,
   Alex

  • Arjan van Doorn zegt:

   Peter, wat leuk om jou hier te lezen! Ken je me nog? Kwam vroeger vaak bij Paatje en Maatje als klein kind en baby! Mijn ouders Bert en Christa en opa en oma van Doorn. Denk nog vaak aan Paatje en Maatje terug, veel Indonesische vrienden die ik nu heb vertel ik de verhalen. Ik mis ze nog elke dag!

   Groetjes Arjan van Doorn

  • Woon of woonden jullie in Ede? Mijn oma was Carolina Blaney Davidson
   Groetjes Lydia Hasenjäger.

  • Dammy de Bie zegt:

   Peter ik heb de hele stamboom van de fam Blaney Davidson Heb je ook via Messenger berichtjes gestuurd

 19. Eric Neyndorff zegt:

  Volgens de gegevens bij het Indisch Familie Archief zijn de namen Blaney Davidson en Blancy Davidson vaker verward.
  Ik heb het internet doorzocht, maar ben nog er nog niet achter wat de connectie is. Waarschijnlijk is het dezelfde familienaam. Ook weet ik niet hoe James aan de naam Blaney is gekomen, zijn vader was William Benjamin Davidson, die overleed in 1830, als captain van het schip de Hammon Shaw, dus toen James ca 5 jaar oud was. Indien iemand weet hoe en waarom de naam Blaney toegevoegd is aan de naam van James zou ik dat graag willen horen.

 20. Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

  In Groot-Brittannie werd heel vaak aan een kind (of meerdere kinderen)de moeder’s meisjesnaam als midden-naam, voornaam dus, gegeven. Soms werd ook een grootmoeder’s meisjesnaam gebruikt. Ik ben het wel vaker tegengekomen bij onderzoek hier.
  Voorbeeld: vader heet ‘Jones’, moeder heet ‘Smith’, kind Thomas heette dan ‘Thomas Smith Jones’.
  Een beetje vreemd, maar waarom ook niet…..
  En als de moeder dan ook nog enigst kind was, bleef haar naam tenminste voortbestaan.
  Of dit het geval was met ‘Blaney Davidson’, zou ik niet kunnen zeggen, misschien… wie weet…..
  mvg.

 21. Boeroeng zegt:

  Het kan zijn dat James opgroeide met een stiefvader Blaney ?
  Het kan ook zijn dat Blaney de biologische vader was en Davidson de stiefvader ?
  Zo ontstond te Ambon de naam de Ceuninck van Capelle.
  200 jaar geleden groeide Henricus de Ceuninck op, zoon van Sarah Rijkschroeff, zonder zijn vader de Ceuninck, maar wel met een stiefvader van Capelle

 22. Eric Neyndorff zegt:

  De vader van James, William Benjamin Davidson overleed op 21 oktober 1827 in Calcutta. Het tweede huwelijk van Adriana Maria was in Padang met James Alexander Ayton (militair Engelse leger), zoon van James Ayton en Margaret Burges. James Alexander overleed in Budge-Budge (Brits-Indi) op 10 augustus 1832. Ik kom noch in de stamreeks van Theunisz in ’t Veld noch elders de naam Blaney of Blancy meer tegen. Ook in het testament vanb Theunisz wordt niet gerept van een een Blaney

 23. Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

  Adriana Maria Ayton (geb.in’t Veld) was de gescheiden echtgenote van James Alexander Ayton en huwde later William Benjamin Davidson op 04-10-1824 te Calcutta,Bengal,India?!
  Niet dat ik familie ben hoor, meneer Neyndorff, ik was zomaar aan het neuzen in ‘familysearch’; hij, (James Alexander Ayton) huwde 16-10-1820 te Calcutta opnieuw met iemand anders, met ene Sophia Thomasin Manley.
  Dus nog steeds geen oplossing voor de naam Blaney….
  Ik weet alleen dat het veel voorkomt in Schotland en ook best wel in Wales, en in christelijk Calcutta had je een grote Schotse gemeenschap.
  Heeft U wel eens op FIBIS (Families in British India Society) gekeken? http://www.new.fibis.org — misschien valt daar wat te vinden……
  William Benjamin Davidson moet in dienst geweest zijn van ‘Country Service’, ‘local merchant shipping in Asia’ .
  Voor zover ik weet is andere info betreffende de East India Company/India Office Records te vinden in de British Library — http://www.bl.uk
  Succes verder met het zoeken, meneer Neyndorff!
  mvg.

 24. Jessica zegt:

  Beste allen, er is inmiddels vanuit Amerika een facebooksite opgestart:https://www.facebook.com/pages/History-of-the-Blaney-Davidson-family-tree/221129228071403?fref=ts Fijne avond en groet, Jessica

 25. Blancy zegt:

  De naam Blaney komt van een ierse ridder die in Nederlands Indie woonde. Dit is de overgrootvader van mijn opa en mijn naam is Blancy Davidson. De naam Blancy is ontstaan nadat de douane mijn opa’s handschrift verkeerd begreep en van de ‘e’ een ‘c’ maakte.

  • Jessica zegt:

   MIjn oma (Betsy Blaney Davidson) vertelde vroeger inderdaad dat de namen Blaney en Davidson op een gegeven moment samengevoegd zijn door een huwelijk tussen twee adellijke (schotse) families. Tot heden heb ik daar geen bewijs voor gevonden. Jouw verhaal heeft echter wel wat weg van haar verhaal. Heb je misschien een voornaam van deze Ierse ridder? Hoor graag. Dank en groet, Jessica (jessicascheffers@hotmail.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.