23 febr:Misdaad en straf in Nederlands-Indië 1819-1918

Misdaad en straf in Nederlands-Indië 1819-1918Sanne Ravensbergen is als historicus verbonden aan de Universiteit van Leiden. Zij vertelt over haar onderzoek naar koloniale strafzaken in Nederlands-Indie en hun impact op het dagelijks leven van de Javaanse bevolking in de periode 1819-1918.”Gedurende mijn studietijd in Leiden interesseerde ik mij in toenemende mate voor de geschiedenis van Zuidoost-Azië en in het bijzonder Indonesië. Daarnaast volgde ik voornamelijk vakken over geweld en etniciteit.” Zij verdiepte zich in de complexiteit van de koloniale samenleving en constateerde dat verschillende groepen dezelfde gebeurtenissen totaal anders beleefden. Zij deed onderzoek naar de Peniwen-affaire, een ‘exces’ tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Indonesië.

Lezing in de reeks Indische Middagen, op zondag 23 februari van 14:00 tot 16:00 uur in Museum Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem.
Meer informatie en inschrijving..

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.