10 november 2 jaar zonder Andy


Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

12 reacties op 10 november 2 jaar zonder Andy

 1. Ronny zegt:

  Ik weet niet waar Andy aan is overleden, maar op de eerste (bovenste Video) kan je zien, dat hij al ziek was.
  Jammer, dat hij te jong is gestorven.

  • eppeson marawasin zegt:

   ‘Geplande tournee gecancelled

   ANDY TIELMAN ERNSTIG ZIEK
   Andy Tielman (73) heeft zijn voor de komende maanden geplande tournee afgezegd. Afgelopen vrijdag is bij hem een beginnende vorm van kanker geconstateerd. Hieraan zal hij op 11 november worden geopereerd. De twee optredens die voor die datum gepland staan gaan gewoon door. ‘Ik voel me goed en beleef veel plezier aan het optreden’, zo vertelt de vitaal ogende Indorocker. ‘Er is geen reden om die concerten ook af te lasten. Maar de komende maanden moet ik alle tijd vrijmaken voor mijn herstel.’

   De ziekte kwam aan het licht tijdens een routinecontrole in het ziekenhuis, vertelt Andy Tielman. ‘Ik had wat problemen met mijn maag en dat moest worden onderzocht. Op de scan bleek het kanker te zijn. Uiteraard ben ik enorm geschrokken. Dat ik al zo oud ben is echter een geluk. Op mijn leeftijd gaat de celdeling niet zo snel meer. En ik ben verder in goede conditie.’

   Voor het gezin Tielman zijn het onzekere tijden, vertelt zijn vrouw Carmen. ‘We zijn natuurlijk heel bezorgd. De doktoren hebben ons verzekerd dat Andy een goede kans heeft op herstel. Maar pas na de operatie kunnen we daarover meer zeggen.’

   Zanger/gitarist Andy Tielman geldt als de grondlegger van de Nederlandse popmuziek. Vanaf 1958 maakte hij samen met zijn drie broers furore met de legendarische band The Tielman Brothers. In de jaren tachtig startte hij een succesvolle solocarrière. Vorig jaar stond hij centraal in de viering van 50 Jaar Nederpop’.

   Management Andy Tielman

   https://indisch4ever.nu/2011/04/16/andy-tielman/

   R.I.P. Andy Tielman

   e.m.

 2. eppeson marawasin zegt:

  *****
  When you wake in the morning hush,
  I am the swift, uplifting rush
  Of quiet birds in circling flight.
  I am the soft starlight at night.

  REMEMBER
  Remember me when I am gone away,
  Gone far away into the silent land;
  When you can go no more hold me by the hand,
  Nor I half turn to go yet turning stay.
  Remember me when no more day by day
  You tell me of our future that you planned:
  Only remember me; you understand
  It will be late to counsel then or pray.
  Yet if you should forget me for a while
  And afterwards remember, do not grieve:
  For if the darkness and corruption leave
  A vestige of the thoughts that once I had,
  Better by far you should forget and smile
  Than that you should remember and be sad.
  CHRISTINA ROSSETTI

  *****Do Not Stand At My Grave And Weep
  by Mary Frye (1932)

 3. Loekie zegt:

  Waarom laat men Andy niet rusten in vrede?
  En waar slaat de titel op: 2 jaar zonder Andy? Is sinds zijn heengaan de wereld stopgezet? Sindsdien is er niets meer gebeurd? Het leven heeft geen zin meer? We denken aan collectieve zelfmoord?

  • Boeroeng zegt:

   Doe niet zo zuur, Loekie.
   Nooit gehoord van herdenken? Posthuum eerbetoon ?
   Heel terecht om te zeggen ; life goes on.
   Maar breng dat positief dan.

 4. Loekie zegt:

  Laat overledenen rusten en toon niet telkens hun begrafenis, hun grafkist. Dat is ziek! En als je wilt herdenken, herdenk dan ook de ontelbaren die ook niet meer zijn.

  • Nieman doet het telkens.
   Ik ben niet ziek .
   Dus relativeer ff.

  • eppeson marawasin zegt:

   Wat een uitzonderlijk zeldzaam rare vergelijking heer Loekie. Gaan we de 15 augustus herdenking bij het Indië-monument afschaffen, omdat de vele duizenden slachtoffers die na 15 augustus 1945 zijn gevallen NIET herdacht (mogen) worden.

   Hoe kun je wijlen Andy Tielman, deze Bekende Indo, grondlegger van de Nederlandse popmuziek en uitvinder/vader van de IndoRock, die zo dolgraag in het openbaar voor heel veel publiek optrad en er zo van kon genieten dat hij mensen blij maakte met zijn zangtalent en virtuoos gitaarspel, de eer onthouden van bewondering door zijn fans. En niet alleen door Indo’s/Indischen.

   Andy Tielman was geen nobody zoals u en ik hoor, hij was een alom bewonderde in het openbaar (op)tredende persoonlijkheid. Dus waarom wordt Andy Tielman zo bot door u vergeleken met @de ontelbaren die ook niet meer zijn.@

   Uw botte vergelijking bevestigt dat uw woorden @Laat overledenen rusten en toon niet telkens hun begrafenis, hun grafkist. Dat is ziek!@ geen zeggingskracht hebben. Want over “Groten” spreekt men en blijft men spreken. Oók na hun dood!

   @eppeson marawasin, op 28 april 2013 om 22:27 zei: Ik heb vanavond nog extra opgelet of ik Pak Pierre in 1962 nog heb zien staan koukleumen in het TV-programma ‘Beatrix, portret van een koningin’ op Ned.1. Helaas waren de beelden van de begrafenis van Prinses Wilhelmina tekort en het ging ook te snel. /…/@ https://indisch4ever.nu/2013/04/24/buitenkampers-2/

   Andy Tielman heer Loekie was geen NOBODY zoals u en ik!

   Ik ben het derhalve niet met u eens, maar ik heb ook op I4E uw mening te respecteren. Soit!

   e.m.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.