Koninklijke concentratie

estherscheldwachtEsther Scheldwacht begint een column zo:
Als u dit leest is de 55ste Tong Tong Fair bijna achter de rug en hebben we alweer ruim een maand een nieuwe koning en koningin. Dat deed mij denken aan mijn eigen ervaring met de vorige Majesteit. Daarvoor neem ik u graag mee naar het jaar 2008.
Het is vandaag 21 mei. De Tong Tong Fair, voorheen de Pasar Malam Besar, bestaat 50 jaar. Om dit te vieren is de koningin uitgenodigd.
Leest meer van haar columns

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Koninklijke concentratie

 1. Loekie zegt:

  Column gaat niet over Majesteit, maar over: wat ben ik goed!
  Maar het is bekend: proza in de ik-vorm is altijd vervelend om te lezen.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Oeps …. het was mij niet bekend.

   ik schrijf op I4E (bijna) altijd in de ik-vorm. Voor de lezertjes die dat net als mevrouw of meneer Loekie vervelend vinden, moet ik misschien boven iedere bijdrage van mij een waarschuwing of “disclaimer” plaatsen:

   “Wie dit leest is gek”. Uitsluitend voer voor Mongoolse Mongooltjes dus.

   Pak Pierre

   • Arthur Olive zegt:

    Pak Pierre, misschien vinden ze het leuker als je WIJ (I, Me and Myself) schrijft inplaats van ik.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Tja Pak Arthur ….. muulek deese. Uit bescheidenheid de pluralis majestatis bezigen, kan dat eigenlijk wel?

     Voordat ik het weet is er dan weer iemand die het niet begrijpt en mij sombong vindt, een Indo die naast zijn sepatoes loopt. Dat doe ik soms wel, maar dan alleen om mijn dure sepatoes tjap Bata te sparen.

     Pak Pierre

    • Jan A. Somers zegt:

     Maar dan moet onze kruisridder elke keer verantwoorden wie die wij eigenlijk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.