Lees eens een boek

opstandmeerminEen opzienbarend verslag van ‘de opstand op het slavenschip Meermin’ voor de Zuid-Afrikaanse kust in 1766.   Tegen alle handleidingen en instructies in besloot een bemanningslid slaven uit hun boeien te bevrijden.  Een humane daad in andere tijden, of pure gemakzucht?.
Zie een stukje uit het boek. .    Meer over dit VOC-schip.

In Vlakke meetkunde staan alle gedichten die Ruth Post schreef over de ervaringen van haar jeugd in het Jappenkamp Banjoebiroe.
De auteur gaf aan in het ontwerp van de omslag graag de titel ook grafisch terug te willen zien.
.

 Op facebook, een scan van Indisch Anders, een blad van de stichting Tong Tong
Een recensie in het Parool van het boek Pendek en Niemand zorgde voor mijn ziel,beiden gepresenteerd op de Tong Tong Fair
Klik op het plaatje

nadagentempodoeloeTip van een lezer: De nadagen van Tempo Doeloe
Auteur (1916), opgegroeid in Nederlands-Indie, en daar actief als officier in het KNIL, waarover hij diverse boeken publiceerde, bundelt in dit grootformaatboek ca. 600 ‘huis-, tuin- en keukenfoto’s’ uit vooral particuliere bron, over het leven van de (Indo-)Europeanen in Indie van ca. 1890 tot 1941

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Een reactie op Lees eens een boek

 1. eppeson marawasin zegt:

  @De nadagen van Tempo Doeloe@

  Zo zeg, dan heb ik vorig jaar een mazzeltje gehad. Pak Pierre wees mij voorjaar 2012 op de verzamelde werken van Vincent Mahieu en Maria Dermoût. En vanwege mijn zoektocht naar informatie over het KNIL op ‘Anak Kolong’ van Lin Scholten, alsmede op de boeken van Kolonel b.d. C.A. Heshusius.

  Via een wederverkoper van Bol.com kwam de ‘De nadagen van Tempo Doeloe’ in mijn bezit, maar zeker voor meer dan de helft van de prijs waarvoor ze nu als tweedehands worden aangeboden. Mijn exemplaar was gloedje nieuw. Heb er wel de perahu voor moeten verkopen.

  e.m.

  P.S. Kolonel b.d. C.A. Heshusius was toch degene die het concept van Dr Lou de Jong over NI in WOII als eerste naar buiten bracht, wat in Indische en KNIL-kringen tot de nodige commotie heeft geleid, en latere aanpassing door Dr De Jong?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.