Sakura en JIN, nieuwjaarsbijeenkomst

Foto’s hier te bekijken. —  Mijn jaar is wel heel mooi begonnen met de nieuwjaarsbijeenkomst van Vereniging JIN en Stichting Sakura. Ondanks het zeer slechte weer waren velen toch aanwezig in Lunteren. Zoals u misschien weet heb ik (Nelly) een broer en zus in Indonesie. Wij hebben zelfde moeder maar hun vader is Japans. Via via hebben zij destijds contact weten te maken met de familie in Japan.

jinsakura1

Hier in Nederland kunnen JIN en Sakura bemiddelen, ondersteunen, en helpen zoeken naar Japanse familie van de Japans-Indische nakomelingen. Zij tellen samen momenteel een kleine honderd leden (eerste en tweede generatie).  Wij kenden Claudine Meijer (Sakura) al langere tijd via mail, maar hebben haar en leden van beide organisaties op de pasar ontmoet tijdens de presentatie van het boek “Kinderen op kousenvoeten“. Sindsdien is er een warme vriendschap tussen ons en beschouw ik hen als mijn Japanse broers en zusters, zoals Yukari en Silfraire en al die anderen die ik ondertussen heb mogen ontmoeten.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst werd o.a. verteld over de Japan-reis die men heeft aangevraagd voor de 2e generatie, een foto-projekt om ook in Japan meer aandacht te vragen voor de Japanse nakomelingen. Yukari vertelde over S. O. O. een Nederlandse organisatie die op allerlei gebied ondersteuning kan bieden.

Videoregistratie.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Sakura en JIN, nieuwjaarsbijeenkomst

 1. Jan zegt:

  Dank je wel voor je prima verslag van de bijeenkomst.
  Vriendelijke groet,
  Jan

 2. Silfraire zegt:

  Een fijn, gezellig en goed verslag van de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie.
  Dank voor je openheid, dearest Nelly.
  Silfraire.

 3. Frank zegt:

  Een uitstekende introductie en een goed [beeld] verslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.