Indisch4ever op de TTF

Foto’s dinsdag 31 mei

Twee boekpresentaties had ik vandaag bij willen wonen, maar kwam niet verder dan de eerste. In het Bibit theater vertelde Jan Pellegrino van Stuyvenberg over het boek “Kinderen op Kousevoeten“. Nu nog, melden zich nakomelingen bij JIN  en Sakura.
Het is een gevoelige tevens complexe materie, voor de mensen zelf maar ook zeker voor hun naasten en familie. In het boek staan, naast ervaringen van nakomelingen, ook veel tips hoe men te werk kan gaan om de biologische vader en familie te traceren.
Na de lezing maakte ik kennis met de auteur, bestuursleden van Sakura  en mw. Yukan Tangena-Suzuki van “Dialoog Nederland-Japan”. Laatstgenoemde heeft o.a. het boek van Henriétte van Raalte in het Japans vertaald, zie archieftopic.
Ik vertelde hun dat ik mij persoonlijk zeer betrokken voel daar mijn moeder twee Japanse kinderen heeft (wonen thans in Indonesië en Japan) Al snel kwamen bij mij en mijn gesprekspartners de emoties los. Het blijft een zeer delicaat onderwerp, dat blijkt maar weer.
Best heftig allemaal, dus nadat ik het boek had gekocht ben ik mijn dochter gaan opwachten, samen muziek geluisterd, gegeten, workshops “Batikken” en  “Djamu maken” gezien, even met vrienden gebabbeld en…..pulang.

Dit bericht werd geplaatst in TTF 2011. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.