Anglo-Indians: Is their culture dying out?

BBC News :
A product of the British Empire, with a mixture of Western and Indian names, customs and complexions, 2,000 Anglo-Indians are to attend a reunion in Calcutta. But their communities in both the UK and the subcontinent are disappearing, writes Anglo-Indian Kris Griffiths.

De Indo-Europeaan: een verdwijnend fenomeen?
Een boek van Ron Krancher:
Het ‘Indische’ begon te vervagen, maar betekent dit dan dat de Indo (Indo-Europeaan) op het punt staat te verdwijnen? Dit onderzoek geeft daar een antwoord op.

Foto’s : rechts is Cliff Richard, Links is Johnny Lion

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Anglo-Indians: Is their culture dying out?

 1. eppeson marawasin zegt:

  Ja … inderdaad, Johnny Lion and The Jumping Jewels. Ik had meer op met zijn begeleidingsband: Irish Washingwoman, Africa, Dakota, Zambesi, Dream of the West. Overigens is de mooiste uitvoering van de laatste die van Electric “Guitar” Harry; aan de naam te zien, moet het een Indo-rocker zijn.

  Toen het circus Boltini, ik meen in 1966 in town was, heb ik ze in die circustent zien optreden evenals Rob de Nijs and The Lords. Eerlijk gezegd zijn me alleen de dochters van de circusdirecteur bijgebleven. In mijn herinnering deden ze dierenacts (paarden,olifanten). ‘k Heb aan het circus nog wel een tijdje correspondentie met de clown van het circus over gehouden. Die kwam uit Zwitserland. Van hem kregen mijn vriendjes en ik vrijkaartjes. Dan hoefde je alleen nog maar één of andere gemeentelijke heffing te betalen. Ik denk dat we uiteindelijk voor de sisters gingen en niet voor de muziek.

  Iedereen heeft het weliswaar over de hit die begint met: ‘zij dronk ranja met een rietje’, maar mijn ultieme Johnny Lion song is deze:

  e.m.

 2. Ronny Geenen zegt:

  Geef mij maar Oscar, een goede vriend, en de Hot Jumpers. Tenminste als we over de Haagse IndoRock spreken. Jammer dat Oscar er niet meer is en ook twee andere oude bandleden.
  Ik vergeet beslist niet mijn Amecitia tijd waar we bijna iedere maand konden jiven. IndoRock op U-Tube is dan ook nu nog populair bij mijn vrouw en mij.

 3. eppeson marawasin zegt:

 4. Ed Vos zegt:

  Nou de anglo Indians — ik dacht dat het in dit topic over indianen ging – doen het zeer prima in de bollywood-industrie, evenals de indo’s in Indonesie. Anglo-Indian of indo is een zeer rekbaar begrip.
  Een Indo-europeaan hoort thuis in Indie, waar de bevolkingsindeling was europeanen, vreemde oosterlingen, inlanders.
  In Nederland delen we de bevolking in in allochtonen en autochtonen.

  Ik heb me altijd een Nederlander gevoeld met een getinte kleur die sommige dingen ander deed.
  Niets om me druk te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.