Oproep: Indische Ondernemers

Je ontvangt deze uitnodiging omdat wij je graag (weer) willen ontmoeten maar ook kennis willen laten maken met andere ondernemers met Indisch bloed. Wij, Anne Spies, Jerry Croes en Andrew David, zijn de initiatiefnemers en zullen de avond leiden waarbij het thema Indisch en het ondernemen de rode draad is. meer….

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

9 reacties op Oproep: Indische Ondernemers

 1. Wouter zegt:

  Een aardig initiatief…..maar wat is behalve deze vorm van ‘netwerken’, de specifieke meerwaarde voor de Indische ondernemer? Ontstaat er ineens meer vertrouwen? Worden er soms meer zakelijke successen verwacht of geeft het gezellig bij elkaar kruipen van ondernemers met dezelfde achtergrond meer productiviteit? Of is het meer een soort helpdesk in moeilijke tijden voor morele steun en info?
  Welke kruisbestuiving kunnen zij verwachten?
  Het lijkt me eerlijk gezegd een mooi streven, maar zie zo snel geen concrete voordelen…. Ik dacht overigens dat een clubje in Nijenrode ook zoiets heeft beoogd, maar daar hoor ik niets meer van…..

 2. Boeroeng zegt:

  Netwerken en gezellig keuvelen… best wel concrete voordelen..
  Men zal er niet rijk van worden, maar als zij er lol in hebben moeten ze het gewoon doen.
  Wie weet gaan ze als een soort indische rotary een goed indisch doel sponsoren.

 3. Wouter zegt:

  Ik wil niet blijven zeuren, maar begrijp de toegevoegde waarde van dat Indische netwerk nog steeds niet.
  Dat het gezellig wordt daar twijfel ik niet aan, netwerken voor een ondernemer is een must om kansen en bedreigingen tijdig te onderkennen. Maar een louter Indische netwerk? Wil graag die rationele invulling zien…. De enige die concreet voordeel heeft is de uitbater van het restaurant.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Nou ja, Pak Wouter, dan is er tenminste eentje gelukkig toch?

   Overigens lijkt het mij toch wel nuttig om als initiatiefnemer na te denken over de toegevoegde waarde van zo’n Indische ondernemersclub voor de leden, buiten de gezelligheid en de nasi gudek.

   In de nadagen van mijn werkzame leven was ik 15 jaar ZMP-er en daarmee zo driftig bezig, dat ik zorgvuldig moest afwegen bij welke club ik wilde horen (belangrijk voor de business) en bij welke niet. Wegens tijdgebrek MOEST ik gewoon rationele keuzes maken.

   Als zo’n Indische ondernemersclub van de grond komt en service clubachtige vormen wil aannemen naar het voorbeeld van Rotary, Lyons, etc., dan lijkt mij “iets Indisch/Indonesisch” om te ondersteunen heel passend. Dat Indische/Indonesische hoeft niet per se mensgericht te zijn. Het sponsoren van een orang-utan reservaat op Sulawesi of Sumatera lijkt mij ook zeer waardevol en lonend voor alle betrokkenen.

   Pak Pierre

 4. Pierre de la Croix zegt:

  Ach, Pak Wouter, dan wordt er toch weer eentje gelukkig in deze harde boze wereld.

  Overigens mogen de initiatiefnemers ook wat mij betreft duidelijker zijn over de gedachte toegevoegde waarde van “het specifiek Indische” voor de ondernemers, buiten de beoogde gezelligheid en de onovertroffen nasi rames. In de nadagen van mijn werkzame leven om den brode was ik 1 jaar ZZP-er en de volgende 14 jaar ZMP-er. In die hoedanigheid was ik bijna dag en nacht bezig met “de zaak” en moest ik op louter zakelijke gronden beslissen bij welk gezelschap ik mij wel en bij welk ik mij niet zou aansluiten. Voor puur gezelligheid had ik nauwelijks tijd. De huidige (kleine) ondernemers zal het niet anders vergaan, de vele cursussen “Time Management” ten spijt. .

  Als de nieuwe Indische ondernemersvereniging zich als “service club” à la Rotary of Lyons wil manifesteren, dan lijkt het mij inderdaad voor de hand liggen iets Indisch/Indonesisch te ondersteunen. De liefdadigheid hoeft niet per se mensgericht te zijn. De instandhouding van een orang-utan reservaat op Sulawesi of Sumatera lijkt mij ook heel waardevol en lonend.

  Pak Pierre

  • Wouter zegt:

   Ik wil gewoon graag begrijpen waarom een bepaald format of concept dat gepropageerd wordt, volgens insiders wel werkt. Ik ben o.a. opgeleid om naar alle bedrijfsprocessen te kijken en via analyse die te laten vlotten. Ook als vml. adviseur van een Haagse Businessclub weet ik ongeveer wel hoe de hazen lopen. Wellicht een vorm van beroepsdeformatie om die succesfactoren te willen doorgronden nu ik in de luwte verkeer. Die computer onder mijn schedeldak staat nog niet stil en seniel ben ik nog niet, dus vertel me maar waarom Indische ondernemers b.v. zo’n speciaal zakelijk talent hebben en in staat zijn geld te ruiken…..dan kan ik dat misschien begrijpen…. Of we tillen het hele verhaal naar een esoterisch nivo en filosoferen hoe we elkaar met stille kracht de bal toespelen….

   .

   • Pierre de la Croix zegt:

    Doeh, Pak Wouter, ik wil jou en andere oplettende lezertjes alleen maar even laten weten dat beginnende seniliteit en dementie er niet de oorzaak van zijn dat ik vanmiddag 2 x een reactie van gelijke strekking heb verzonden.

    Ik zag op een gegeven moment dat reactie 1 nog niet was geplaatst, twijfelde natuurlijk aan mijn eigen geestelijke vermogens en herhaalde na ongeveer 1,5 uur uit mijn blote kepala de reactie. Wie schetst mijn verbazing toen er plotseling 2 van dezelfde strekking achter elkaar stonden.

    We zullen die rotkompeuters maar weer de schuld geven. Schop er tegen en het raam uit.

    Pak Pierre

 5. Wouter zegt:

  Is niet computer…..het is de bekende Indo-tril. Dan krijgen Indo’s als ze zo’n muisje in handen krijgen een onbeheersbare vinger: ze worden gemês….en denken daardoor (darrrdorrrr) dat ze misschien hebben dubbelgeklikt, dua kali tjeklik….en dan slaat de twijfel toe. Wahduh.
  Dit gaat nooit meer over. Bij mij begon het toen ik verkering kreeg……. (Boeroeng vliegt nu op en zoekt naar zijn panicbutton). Hahaha….

 6. Pierre de la Croix zegt:

  Gemes op een muisje …. tikusfilie dus.

  Volgens mij zit Boeroeng bij de rode atoomknop. Als hij daarop drukt … djedorrrrr …… en dan niets meer.

  Pak P.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.