Indisch in Beeld

….

Amelia Charlotta Wilhelmina Eschweiler werd in 1844 te Fort de Kock, (Bukittinggi, Sumatra) geboren. Haar vader was de Nederlandse officier Jean Jacques Henri Eschweiler, uit een militaire familie. Haar moeder was de Sumatraanse vrouw Sarinah, ook moeder van Johannes Henricus Otgar E., waarvan de Indische familie Eschweiler afstamt. Ze huwde Roelof Cornelis van der Palm uit Rotterdam, een ingenieur en in 1864 ook ouderling te Cheribon.

Op deze foto te IJsbrechtum, Friesland ca lente 1900  moet Roelof al overleden zijn in het jaar daarvoor. De zittende man is zijn broer Johannes, predikant te IJsbrechtum,  Achter Amelia staat haar aanstaande schoonzoon  Soetbrood Piccardt, officier bij de infanterie.  En twee kinderen van Amelia, maar het is niet duidelijk wie.  De predikant werd hun voogd in 1899.  Amelia overleed 28 augustus 1900 te Kampen. In december 1900 huwde Henriette met Soetbrood Piccardt  te Sneek.
Het lijkt dat het gezin van der Palm (zonder zoon Henri)  ca 1890 naar Nederland ging en dat de kinderen nadat hun ouders overleden terugkeerden naar Indië.

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

6 reacties op Indisch in Beeld

 1. Monique zegt:

  Hartelijk dank voor het plaatsen van deze foto van mijn betovergrootmoeder.En met name voor alle informatie, waardoor mijn Indische voormoeders nu een naam hebben, waaronder Sarinah, moeder van Amelia.
  Monique

  • Brenda zegt:

   Hallo Monique,
   Ik ben de kleindochter van Jacobus Bartholomeus Eschweiler en Annette Charlotte Sené. Mijn overgrootvader is Johannes Henricus Otgar Eschweiler, die getrouwd was met Maria Cecilia Coenraad. Johannes is een broer van Amelia.
   Groet, Brenda

   • Monique zegt:

    Hallo Brenda,
    Wat leuk , dan delen wij Sarinah als gezamenlijke Indische voormoeder. Amelia staat op de foto met mijn overgrootvader, haar schoonzoon. groeten van,
    Monique

    • Brenda zegt:

     Ja, wat bijzonder, hè? Ben jij dan een dochter van Reginald Soetbrood Piccardt? Groet, Brenda

 2. Edmée Altman zegt:

  Mijn moeder Suzanne Gartz was hertrouwd met Alex Eschweiler. Ze woonden in Groningen en daar woonden nog een paar broers van tweede vader Eschweiler, oom Henri en oom Eugene. Hij had ook zusters tante Erna, tante Irene, en tante Trudy of Trui? Later zijn ze naar Haarlem verhuisd. Misschien toch familie? Graag hoor ik hier iets meer over.
  Edmée Altman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.