I.M. Didi van Delden

didivandeldenDidi van Delden, dochter van Nicolaas van Delden en Dina Vlierboom, is onlangs op 19 juni  in Den Haag overleden. Ze was geboren in 1915 te Soerabaya en ze huwde in 1938  Hamid Alkadrie (bijnaam Max), die in 1945 sultan van Pontianak werd.
Max werd in 1950 gearresteerd en berecht door de Indonesische justitie ….wegens betrokkenheid bij de mislukte westerlingcoup, was de officiële verklaring. Maar dit was een voorwendsel om een belangrijk pro-westerse tegenstander opzij te zetten volgens de website van zijn zoon, die in 2010 na 32 jaar in Indonesië  was, waar hij o.a. Pontianak weer heeft bezocht

Didi moest na 1950 alleen met de 2 kinderen een nieuw bestaan beginnen in Nederland. Haar echtgenoot Max die uiteindelijk 16 jaar in de gevangenis heeft gezeten – eerst 4 jaar in een Japans krijgsgevangenkamp en later 12 jaar als politiek gevangene – kwam in 1965 vrij en bleef in Indonesië wonen waar hij in 1978 is overleden.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.