Indisch in Beeld

20091208guntherquote mail inzender: Naar aanleiding van de oproep over de fam.Günther/Gunther voeg ik hierbij een foto van wijlen mijn oma ; Rosina Francina met haar ouders, broer en zusters. v.l.n.r.:
Mathilde Louise Caroline Günther gehuwd met Johannes Cornelis Laterveer
Rosina Francina G….gehuwd met Victor Hugo Heyden/Heijden
Augustine Clementine G. …gehuwd met Karel Johan Simon
Leonardus AlbertusG…niet gehuwd
Cornelia Henriëtte G. ..gehuwd met Daniël August Lawa
zittend v.l.n.r: de ouders, moeder Poeloem, vader Willem Karel Frederik Günther en oudste dochter; Amelia Adriana Magdalena Günther niet gehuwd.

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

17 reacties op Indisch in Beeld

 1. Anoniem zegt:

  waar zijn alle reacties gebleven

 2. Erwin Theo zegt:

  Dat vraag ik mij ook af.

 3. Anoniem zegt:

  Genoeg reaties van u Erwin Theo. Las via MyHeritage data die helemaal niet kloppen.
  Hoe komt u er o.a.bij
  dat Maria Günther-Poeloem in Banjoewangi geboren is ?
  Waar hebt u die data van ?

 4. Erwin zegt:

  hey anoniempje Gebruik je eigen naam ipv rondschreeuwen als een onbekende, Wel zo beleeft… Die heb ik via via gekregen. en ik ga u niet vertellen via wie. En alle data op myheritage kloppen ook niet altijd Ga iemand anders lastigvallen

 5. Erwin zegt:

  en als je denkt beter te weten deel die informatie dan met mensen die er recht op hebben. U doet me een beetje aan mn zus denken. Schreeuwen tegen anderen dat t niet klopt maar niet willen delen…….. Dus ben je mijn zus wees dan aub stil of maak je eigen bekend…..

 6. Lapré zegt:

  Kunnen we het hier een beetje gezellig houden!?………en het is inderdaad wel netjes als je je naam gebruikt. Ook zie ik nergens staan dat “erwin” zegt dat betreffende dame in Banjoewangi geboren is. Dus beste anoniempje…..val geen mensen aan of lastig en kom desnoods met tegenbewijs.

 7. Erwin zegt:

  Dag mensen,

  Na jaren van onzekerheid is er nu eindelijk duidelijkheid gekomen.

  Het gaat om Louisa Magdalena Pfijffer getrouwd met Adolf Günther. Jarenlang werd zij gezien als de grootmoeder van een (Half) tante van mij. Uit mijn onderzoek kwam naar voren dat de overlijdensdata van Louisa ver voor de geboorte van mijn tante was en zij dus onmogelijk de moeder van mn tante kon zijn..
  Gisteren kwam dan eindelijk de oplossing. mevr X heeft een DNA test gedaan en daaruit bleek dat wij een match hebben. Haar overgrootmoeder is Louisa Magdalena Pfijffer. Vervolgens hebben wij samen gekeken of er ook een connectie is tussen Adolf en ons beiden. Dit bleek echter niet het geval te zijn. Dat verklaard meteen waarom haar oma niet de achternaam had van Adolf……….. Gezina Pfijffer bleek dus een dochter van Louisa en onbekende man. Louisa en Adolf kregen samen nog meerdere kinder waaronder mijn oma Paula Günther. Nooit gedacht dat we ooit te weten zouden komen hoe het nou zat. Blij dat ik ooit een DNA test heb laten doen, het maakt zo veel duidelijk.

  groeten Erwin

  • Boeroeng zegt:

   Je kunt met dna-profielen op het internet zetten familie vinden, niet te ver verwijderd. Of mensen vinden die familie moet zijn vanwege de hoge dna-matchcijfers, maar niet weten hoe het nu zit.
   Zo weet ik door dna-profielen dat ik niet te ver weg verwant ben aan de Indische familie Julienne, gemeenschappelijke voorouders ergens, maar niet te achterhalen is hoe nu precies.

   • Anoniem zegt:

    Wat u wilt. U kent de geschiedenis van de Familie niet.

    • Erwin zegt:

     Als 2 zussen A en B verschillende moeders hebben en 1 van deze moeders is te linken aan A en aan 2 dna matches (ik en X) dan is deze moeder dus niet de moeder van de andere zus. Dus weet je hoe het zit.

 8. Peter L zegt:

  Of je reageert met…. goh wat leuk dat er iets meer duidelijkheid is gekomen in het onderzoek. ipv mensen corrigeren, Boeroeng

  • Boeroeng zegt:

   Ik vind het ook leuk dat Erwin meer duidelijkheid heeft door dna-vergelijkingen. Ik heb evenzo meer informatie verworven langs deze weg.
   Ik heb hem niet “gecorrigeerd” in mijn posting van 2 februari 2023 om 21:40.
   Ik vertelde mijn verhaal.

   • Erwin zegt:

    Dankje Peter. Vond t ook al een vreemde reactie

    Citeer boeroeng: ” maar niet weten hoe het nu zit.”….. terwijl ik het nu juist wel weet!!! Noem je geen corrigeren?

    Deze website is niet leuk meer.

    • Boeroeng zegt:

     Erwin,
     Ik vertelde mijn verhaal met dna-vergelijkingen en ik zag het ook bij anderen .. wel een dna-verwantschap ontdekken ‘maar niet weten hoe het nu zit’ Ik had het niet over jou en wat je vertelde .

     Ik heb meer dan 3000 dna-matches op myheritage en van de meesten weet ik niet hoe het nu zit. Iedereen heeft dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.