Museum Maluku

museummalukuHet lijken wel  opnames van een betoverd eiland, de exotische taferelen die pater Drabbe rond 1920 op Tanimbar (Zuidoost-Molukken) vastlegde. Hij fotografeerde dansende vrouwen en wevende meisjes, zieners met krachtige koppen en elegante krijgers met hun speer in de aanslag, verwikkeld in een schijngevecht op het strand.       Lees verder over tentoonstelling Krijgers in de Kerk
In het kader van de expositie Krijgers in de Kerk, Tanimbarese portretten 1920-2009 organiseert het Museum Maluku een speciale dag met bijzondere lezingen en rondleidingen op 21 november 2009     Lees meer

De VOC mentaliteit,  16 december
Tweedelige debatreeks (eerste deel was op 21 oktober) waarin wordt getracht de verborgen geschiedenis van Nederland als koloniale mogendheid te onthullen. In Debatcentrum Tumult, Domplein 5, Utrecht.  Zie pdf-flyer van maluku.nl    Homepage Museum Maluku

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.