Indisch in Beeld

20091116jpbroeke ………..20091116hhherrebrugh
Overgrootouders van Martha en de inzender. Johannes Pieter van den Broeke. (1831- 1904?)Helena Henriette Herrebrugh (1833-1914)

Quote mail :
Hallo Indisch4ever,
Om Martha een oudere half nicht van me persoonlijk te feliciteren met haar 85ste verjaardag ben ik bij haar thuis op bezoek geweest in Amsterdam. En omdat het alweer ns jaren geleden was dat we elkaar ergens hadden gezien was de gesprekstof hoofdzakelijk ditjes en datjes in familie verband. Daarbij verraste zij me met zorgvuldig bewaarde losse fotos n foto boekje en foto album waarin mooie oude portretfotos zijn bewaard o.a. van mijn overgrootvader en moeder. En zelfs de hervormde kerk op Banda hun kerk die helaas in 1999 verwoest werd tijdens de roerige periode daar.
Er zijn ook oude fotos bij waarvan ze niet zeker weet of daarop de Gunung Api van Banda staat. Zelf was deze half nicht nooit op Banda geweest, zij is in de van Goghstraat te Amsterdam geboren, totdat ze er in 1985 op bezoek ging bij familie van haar vaders kant. De vader was wel daar geboren, kwam naar Nederland maar wilde altijd weer terug gaan. Omdat me deze fotos het tonen waard lijken stuur ik enkele hierbij naar Indisch4ever in de bijlage

20091116wfbroeke….20091116wfbroek2+2schoonzonen

Opa Willem Frederik van den Broeke (1862-1929) gehuwd met Anne Charlotte Delmaar en zoon van Johannes en Helena . Hij zit ook in het midden van de bank, rechts van hem 1 van de zonen Willem Frederik Steinert en links van hem schoonzoon Eugne Henri Cramer, die 1930 met een motorfiets dodelijk verongelukte . Hij was de 1e man van Martha’s tante F (Felicia). F hertrouwde Karel Louis Hartsinck in 1933.

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

6 reacties op Indisch in Beeld

 1. Cap van Balgooy zegt:

  Je moet die fotos goed bewaren en proberen een verhaal van te maken. Misschien zijn er andere familieleden die ook fotos hebben.
  Cap.

 2. Unieke foto’s! Wat leuk.
  De complete stamboom van onze familie heb ik hier als ‘link’ vermeld. De foto’s had ik nog nooit gezien. Fraai hoor!
  Groeten,
  Rick

 3. Blauwvogeltje zegt:

  Ik dacht dat Frankie Hart een zoon was van tante F ?

 4. Freek zegt:

  Frankie Hart zoon van tante F, is zoals bekend Frans Hartsinck n van de zonen van Felicia, tante F.
  F hertrouwde na de dood van haar 1e man Eugene Cramer, hij verongelukte dodelijk op zijn motorfiets. Kinderen uit dat huwelijk zijn Iris, Adle en Diederik.
  De zonen met haar 2e man Hartsinck zijn Udo, Richard, Bernhard en Frans-Paul. Tante F overleed te Bergen op Zoom op 77 jarige leeftijd volgens ’t overlijdensbericht dat we toen ontvingen.

 5. Jismerai Boers zegt:

  Hallo Indisch4ever ik ben de kleinzoon van Oma A.Cramer (de ouders van A.Cramer zijn Eugène Henri Cramer en Felicia Fé van den Broeke 1902-1979) Henri Jules Theodore Leonard BOERS Geboren op 14 juni 1891 – Medan, Overleden op 4 juli 1935 – Batavia gehuwd met Annie Emilie Lucie JOPP, geboren op 16 juli 1892 – Batavia, overleden op 9 juni 1951 die goed bevriend was met Felicia Fé van den Broeke, Mocht er iemand foto’s hebben graag hoor ik van u..
  Groet, J.Boers

 6. L. B. zegt:

  Opa Willem Frederik van den Broeke, Mijn overgroot opa!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.