Japanse vlag

‘Japanse vlag doet ons pijn’
De Stichting Japanse Ereschulden is zeer ontstemd over het feit dat Japanse voetbalsupporters de Japanse ‘oorlogsvlag’ bij zich droegen, zaterdagavond voor en tijdens de wedstrijd Nederland-Japan in Enschede. Dat zei Jan van Wagtendonk, voorzitter van de Stichting Japanse Ereschulden, zaterdagavond. Telegraaf

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Japanse vlag

 1. jack zegt:

  Die vlag wapperde ook tijdens de Sail Bunaken parade in Manado, Noord-Sulawesi vorige maand. De stad waar in de jaren 40 vorige eeuw de plaats was van de slachting van veel Nederlandse en Manadonese KNILers en andere civielen door de Japanners onder die vlag. Die vlag kwam dus weer precies op plaats delict.

 2. Wenda Heijdeman zegt:

  Hello ,JES, Ik heb het hier op het Nederlandse TV programa gezien. Het gaf mij koude-rilling. Hoe is het mogelijk!! Ze leren het ook nooit in Nederland. Ik ben in Malang in ,36 geboren. Heb dus alles meegemaakt. Ik hoop dat mijn reactie een beetje helped. Groeten van Wenda

 3. Eric Neyndorff zegt:

  Het vergelijken met de vlag met het hakenkruis gaat mank, want die vlag bestond niet voor 1930. Die is ingevoerd door de nazi’s en is na de oorlog verboden geworden. De japanse vlag was er al ver voor de oorlog en is na de oorlog niet verboden, waarom niet weet ik niet, ten onrechte vind ik. Ik kan me ook niet voorstellen dat de japansche ambassade deze vlag op de 2 dinsdag van de maand niet uithangt om de gevoelens van de demonstranten op de Tobias Asserlaan te ontzien. Let wel in ben in de oorlog geboren en heb ook de bersiap meegemaakt, en ik vind de jappen een ontzettend arrogant volk, waar ik niets mee te maken wil hebben. Ik gebruik daarom ook geen hoofdletters als ik het over iets japans heb.

 4. BEGIN VAN DE INDO ELLENDE.Met 70 duizend beroemde KNIL soldaten in de Atjeh oorlog ,met VOC klewangs, 1885 HUMBURG karabijn en 10 duizend Australische soldaten en BUFALLO vliegtuigen(tegen de ZERO’s).Heeft Holland op 8 December 1941 de oorlog aan Japan verklaard.

 5. Weinig mensen kunnen inderdaad niet tegen de waarheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.