Voorzitter Indisch Platform bedankt voor uitnodiging

De voorzitter van het Indisch Platform, Dr. Ir. H.Th. Bussemaker, heeft de Minister van Economische Zaken mevr. M.J.A. van der Hoeven laten weten dat hij geen gevolg zal geven aan haar uitnodiging om op 25 augustus a.s. aanwezig te zijn bij de herdenking van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Japan in de Ridderzaal te Den Haag in aanwezigheid van de Japanse prins Akishino. bron

Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

2 reacties op Voorzitter Indisch Platform bedankt voor uitnodiging

 1. Peter van den Broek zegt:

  De enige juiste beslissing van IP om aan de Japanners duidelijk te maken dat er nog een paar rekeningen openstaan, of om het cru te zeggen er zijn nog wat skeletten in de klerenkast.
  De Japanners zijn moreel verplicht een gebaar te maken en in welke vorm danook hun verantwoordelijkheid te nemen voor de wandaden die ze hebben aangericht in Ned. Indie tijdens WOII. Alleen zij die onder hun schrikbewind geleden hebben kunnen oordelen of dat gebaar voldoende en afdoende is. Ik wacht af.
  Laat de Nederlandse overheid, die in het geheel een wel heel opmerkelijke rol heeft gespeeld, ook maar haar verantwoordelijkheid nemen en eens ECHT een gebaar maken naar de ALLE nog levende overlevenden van het Japanse schrikbewind. Misschien kunnen ze voorbeeld nemen aan de Duitse overheid met hun WIEDERGUTMACHUNG, Duitsers kunnen dat zo schitterend en krachtig uitdrukken.
  Zo kunnen we allen EINDELIJK in het reine komen met ons verleden.

 2. nudorp zegt:

  Het punt is dat de Japanners een voorbeeld nemen aan de andere ex-koloniale machten, Nederland incluis. De laatsten voelen zich zeker niet moreel verplicht om iets te doen voor hun voormalige kolonies. Sterker nog, ze willen er alleen maar aan verdienen. En wat Nederland betreft, die heeft gewoon haar verplichtingen met een wisseltruuk over de schutting gegooid. Dat laatste heeft Japan dus niet goed geleerd; ze heeft namelijk zo’n 11 miljoen US dollar schadevergoeding betaald aan de Nederlandse regering. De afspraak was dat het een finale betaling zou zijn. En ze, de Japanners, hebben de kwitantie nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.