Pukul Terus – boek Leo van Maarseveen

leovanmaarseveenEnige tijd geleden plaatsten wij een serie over dhr. van Maarseveen en zijn boek lees hier.  Wij ontvingen een bericht dat het boek in mei uitkomt:
In mei 2009 verschijnt het boek Pukul Terus / Blijven Vechten van Leo van Maarseveen bij uitgeverij Debutto in Leidschendam. Leo van Maarseveen is in 1925 geboren in Batavia, Hij overleefde het Jappenkamp en verhuisde na de oorlog naar Nederland. Daar bouwde hij een nieuw bestaan op, maar bleef ook in Holland vechten voor erkenning van de slachtoffers van het Japanse regime. In juli 1991 was hij als actievoerder nauw betrokken bij de demonstratie naar aanleiding van de kranslegging bij het Indisch Monument in Den Haag door de toenmalige premier Lubbers en de japanse premier Kaifu. Nog steeds is hij een van de laatste actievoerders op de tweede dinsdag van de maand in Den Haag bij de Japanse ambassade in Den Haag.
Het boek Pukul Terus geeft een indringend verslag van zijn leven: zijn jeugd in Batavia, de internering in de kampen en zijn toekomst in Nederland, die altijd verbonden is gebleven met de jaren in Indonesie. Een uiterst persoonlijke aanvulling op de geschiedenis van Nederland en Nederlands Indie, die ook voor de jongere generaties in Nederland niet verloren mag gaan. Het boek bevat unieke tekeningen die Leo van Maarseveen in de kampen maakte.

Het boek zal bij verschijnen in mei 16,95 gaan kosten. Gezien het onderwerp stellen wij organisaties en leden daarvan die betrokken zijn bij het thema van dit boek in de gelegenheid het boek bij voorinschrijving te bestellen. Het boek kost, indien u voor 1 april 2009 uw bestelling plaatst, 13,95. De verzendkosten nemen wij dan voor onze rekening.Indien u meerdere exemplaren wenst, bijvoorbeeld omdat u het boek aan uw leden wilt aanbieden, dan kunt u dat uiteraard kenbaar maken. U ontvangt dan uiteraard een korting op de prijs.

Voor bestellingen of vragen over deze uitgave kunt u contact opnemen met info@debutto.nl.

Met vriendelijke groet,

Kees Remmerswaal
Uitgeverij Debutto
Sint Bonifaciusstraat 28
2264 AM Leidschendan
www.debutto.nl
info@debutto.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.