Zware aardbeving Java

Dodental aardbeving Java overschrijdt 3000 (laatste nieuws) 200.000 mensen op de vlucht voor natuurgeweld anp Het dodental als gevolg van de aardbeving zaterdag op Midden-Java is tot boven de 3000 opgelopen. Dat heeft een functionaris van het ministerie van Sociale Zaken in Jakarta gezegd. Het Rode Kruis zei dat zeker 200.000 mensen voor het natuurgeweld op de vlucht zijn geslagen. Volgens het departement staat het voorlopige dodental op 3002. Meer dan 2500 mensen zijn ernstig gewond geraakt en zeker 3824 huizen zijn door de beving verwoest Een krachtige aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter heeft zaterdag de regio Yogyakarta op het Indonesische eiland Java getroffen. Volgens de autoriteiten zijn er al zeker 2940 doden geteld. Indonesische media repten zaterdagmiddag van 3500 doden. Voor zover bekend zijn er geen Nederlandse doden of gewonden. Meer te lezen in Trouw

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.