De Weduwe van Indië: Hartkamp_Beljaars

Mensen uit Indië kwamen voor het eerst naar Nederland of keerden terug. Europa was deels een geboorteland. Velen kozen Den Haag voor definitieve vestiging. Ze  overleden daar en werden in de aarde gelegd, ondermeer te begraafplaats Oud Eikenduinen.

Hier werd begraven Geertruida Eleonore Beljaars, geboren 1903, overleden in 1989. Ze was dochter van Alpine Schmidgall (1868 Soerabaja-1944 Depok) en Gerrit Coenraad Beljaars (1856 Djokjakarta-1922 Batavia), topograaf Ombilin-Kolenmijnen te Sawah Loento. Haar grootouders waren de Javaanse vrouw Siam en de soldaat Gerardus Beljaars uit Zwaluwe, in 1846 naar Indië gegaan, 1866 te Solok uit het leger, 1868 gehuwd te Padang en aldaar overleden in 1874.
Stamvader van Alpine was Johan Daniel Gottfried Schmidgall (1750 Wurtemberg) die als officier met het Wurttembergregiment te Indië arriveerde.
Geertruida huwde met Jan Gerard Anton Nanning april 1924 in Weltevreden. Jan was gezaghebber bij het Binnenlands Bestuur. Geboren 1893 in Den Haag, aldaar overleden in 1929 zoon van de Haagse apotheker Hendrik Nanning en Hendrika van der Putten.
Geertruida had 2 kinderen met Jan. Ze hertrouwde in 1932 te Batavia met….

Henri Rudolph Elize Hartkamp, geboren 1903 te Den Haag, waar hij overleed in 1992.
Ouders: de kantoorbediende Johannes Hartkamp (1870 Leeuwarden- 1946 Voorburg ) en Johanna van Riel (1867 Breda-1946 Voorburg) Hij was employée van de Bataafsche Petroleum Maatschappij ( dochtermij van Shell) vanaf ca 1930 en ook de eerste jaren na de oorlog 41-45.

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Een reactie op De Weduwe van Indië: Hartkamp_Beljaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.