Moluks restaurant Sana Sini in Den Haag

NRC:
Aan de volkse Thomsonlaan in de Haagse Bomenbuurt lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Er hangt een ouderwets Nederlandse sfeer, met kleine zaakjes en eenvoudige restaurants.
Eén daarvan is Moluks restaurant Sana Sini, dat iets weg heeft van een jarenzeventighuiskamer van een Indisch gezin in Nederland. Er is een plank met kookboeken, aan de muur hangt een landkaart, er staat een gitaar als decorstuk, batikstof bedekt de banken, en er staan heel veel planten. Je zou het Indische kneuterigheid kunnen noemen, maar het gaat verder dan die gezellige sfeer. Rode bandana’s fungeren als placemat en servetten in de kleuren rood, wit, blauw of groen – die van de Molukse vlag – verraden een nostalgische band met het land van de vader van chef Leila de Fretes. Zij runt het restaurant samen met haar man Roberto. Hun kinderen en kleinkinderen helpen regelmatig mee in de bediening.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.