Politiek worstelt met weigeren geld Indische en Molukse weduwen

Een groot deel van de Tweede Kamer vindt het onverteerbaar dat het kabinet niet met een financiële regeling komt voor Indische en Molukse weduwen van ambtenaren of militairen die tijdens de Japanse bezetting in dienst waren van het Nederlands-Indisch gouvernement. Na een af en toe emotioneel debat, vooral voor mensen op de publieke tribune, kondigde SP-Kamerlid Maarten Hijink aan zelf snel met een voorstel te komen. zeelandnet.nl

Dit bericht werd geplaatst in Indische kwesties. Bookmark de permalink .

5 reacties op Politiek worstelt met weigeren geld Indische en Molukse weduwen

 1. Boeroeng zegt:

  Het was een staaltje van politiek netdoenalsof.
  Van Ooijen deed net alsof hij de weduwen pijn en verdriet wilde besparen.
  In werkelijkheid wil hij niks betalen, ook omdat er dan meer claims komen door deze compensatie. Nog meer last voor hem en voor het kabinet die niks meer willen betalen.
  En de hele politiek gaat voorbij aan de zaak waar het om gaat: soldaten, die wegrotten in de kampen, de salarisrechten afpakken inclusief de erfrechten en de schulden bij Indonesië deponeren.
  Door-en-door koloniale uitbuiting die de huidige politieke generatie overneemt van de voorgaande politici.

  • R.L. Mertens zegt:

   @Boeroeng; ‘net doen als of etc.’- Gewoon doen; traineren, traineren, traineren, traineren etc. tot …… En nog steeds worden ere medailles/kruizen uitgereikt aan hen/hun nabestaanden, die toen…. opkwamen voor koningin en vaderland!

   • Bung Tolol zegt:

    Misschien een tip /hint /advies voor die Staats -Secretaris van O.V.V ( Openbare Volks Verlakkerij ) Medailles verstrekt door de Nederlandse Staat moeten na de dood van een gedecoreerde teruggegeven worden aan de Staat door de nabestaanden /familie kunnen zij dat niet ( medailles kwijtgeraakt / zoek etc etc ) moeten zij de waarde van die medailles vergoeden aan diezelfde Staat der Nederlanden .Zo moet die Staats -Secretaris dat ook doen met die regeling voor die weduwen ! Het ei van Columbus ! Je keert die regeling uit aan die weduwen en claimt ze NA hun dood weer terug bij die nabestaanden .Zeg nou zelf pintar atau tidak pintar ? Slim of niet slim ? Misschien gewetenloos zult u opperen maar dat hele Kabinetsbeleid is gewetenloos ! Dit voorstel past dus uitstekend in dat Kabinetsbeleid ! 😜🤣😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.