Jubileumjaar voor Bandoeng: Al vijftig jaar een stukje Indonesië in Oost-Souburg

Stap Indisch restaurant Bandoeng binnen en je waant je in verre oorden. Al bijna vijftig jaar komen mensen van heinde en ver voor dat stukje beleving naar de Kanaalstraat in Oost-Souburg. ,,De sfeer die hier hangt, vind je ook in Indonesië of op de Molukken

De kleedjes op tafel, de wajangpoppen, de Indische plaatjes op schilderijen, het meubilair. In de loop van de jaren heeft de tijd bij het restaurant stilgestaan. Natuurlijk wordt er onderhoud gepleegd en krijgen de muren weleens een likje verf, zegt gastheer Mark Leemans. ,,Maar dan wel in dezelfde kenmerkende donkerrode kleur als het al was.” En ook al staat vader Ids niet meer in de keuken, zijn recepten zijn na al die jaren ook nog steeds heilig.  pzc.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.