Indonesië actueel

** Indonesienu: Indonesië staat met een score van 68% voor het vijfde jaar op rij bovenaan de World Giving Index. Cijfers laten zien dat inwoners van het land de meeste donaties hebben gedaan en het meeste tijd hebben gestoken in vrijwilligerswerk.
**hnl.be: Hoe een Indonesiër van 18 een club uit tweede klasse hipper dan ooit maakt.
**nporadio1 : Hoge politiechef Indonesië veroordeeld tot doodstraf
**skipr.nl: Indonesië. Jaarlijks studeren daar 50.000 verpleegkundigen af. Er is hier sprake van overcapaciteit; veel verpleegkundigen komen na hun studie niet aan de slag. Voor deze universitair afgestudeerde verpleegkundigen heeft Tempo-Team samen met haar partner Yomema nu een programma opgestart voor het wonen-leren-werken in Nederland.
**marketscreener.com :Separatistische rebellen, dodelijker en meer mediageniek, ontwikkelen zich in Papoea in Indonesië.
**marketscreener.com: Indonesië, China akkoord met kostenoverschrijding van 1,2 miljard dollar voor hogesnelheidstrein 

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

9 reacties op Indonesië actueel

 1. Bernadette S. zegt:

  Hét item wat momenteel alle nieuwsuitzendingen domineert is de (bijna) doodslag van een tiener door een jongeman van 20.

  Een video, opgenomen door de 15-jarige vriendin die de aanleiding was voor deze uitbarsting van geweld, gaat viraal. Daarin ziet men hem tegen het hoofd schoppen van de tiener die al levenloos op de grond ligt; het is misselijkmakend.

  Maar na de initiële verontwaardiging over het geweld, werd de aandacht volledig op de vader gericht. Dit is een zeer hoge ambtenaar -de nummer twee- bij de Belastingdienst. En men begon vragen te stellen als: “Hoe kan het dat de werkloze zoon rondrijdt in een Jeep van meer dan €100.000 en een Harley Davidson motor bezit?”

  En vervolgens kwam men er nog eens achter dat de vader verschillende huizen bezit en een zeer uitgebreid wagenpark. Men heeft het over een aantal LandCruisers en zelfs een Lamborghini. Veel wagens staan niet op zijn naam geregistreerd maar staan er wel geparkeerd; dit gebeurt veel in Indonesië; om belastingen te ontduiken wordt een luxe wagen op naam van een andere persoon gezet die €25 krijgt voor het ‘uitlenen’ van zijn KTP (identiteitskaart).

  Natuurlijk wordt men zo wel heel concreet op het corruptie probleem in het land gewezen. De Minister van Financiën is vanzelfsprekend woedend. De ambtenaar is op non-actief geplaatst maar is (nog) niet ontslagen en een onderzoek is gaande.

  Zijn officieel aangegeven bezit wordt hier toegelicht:
  https://www.cnbcindonesia.com/news/20230223162854-4-416437/rafael-alun-eselon-iii-pajak-berharta-rp56-m-siap-diperiksa

  • Bernadette S. zegt:

   Hij heeft officieel 3,5 miljoen euro aan bezittingen, zijn salaris met toeslag / vergoeding is ca. €7.500 per maand. Een topambtenaar in West Europa verdient blijkbaar het dubbele.

  • Boeroeng zegt:

   Tja…. dat jochie maakt de stereotyperingen over rijkeluiszoontjes waar.
   Vader ook, met stereotype van corrupte ambtenaar.
   Ontslaan die man.

   • Bung Tolol zegt:

    @ Ontslaan die man !”” Tja dat is wel erg kort door de bocht ! Zo houd je geen enkele ( top) ambtenaar over ! Je zou hem moeten ontslaan omdat hij niet alleen corrupt is maar ook nog eens erg dom ! De beste manier om gepakt te worden is door te smijten met geld en er een grote luxe leven op na te houden ! Met euro 7.500 kun je goed leven maar meer ook niet ! En er zeker geen Lamborghini op na kunnen houden ! Enfin het goede leven is voor vader & zoon voorbij ! Ik heb geen kasihan met ze ! 🤡😜🤪

   • A. Olive zegt:

    Als ik het niet beter wist dan zou ik hebben gedacht dat het hier gaat over Joe Biden en zijn zoon Hunter

 2. Bung Tolol zegt:

  Als de nomor dua van die Belastingdienst al zoveel bij elkaar heeft geroofd ,hoeveel heeft die nomor satu dan wel niet bij elkaar geplunderd ? En de nr 3 ,4,5 en 6 ? Die minister van Financien was natuurlijk allang op de hoogte van die dievenpraktijken maar deed er natuurlijk vrolijk aan mee ! Die minister is alleen maar woedend dat zijn hoge ambtenaar zich heeft laten pakken !

  • Bernadette S. zegt:

   Tja, daarin heeft de social media hier wel een grote rol gespeeld. Vroeger was het perfect mogelijk voor de politici om iets in de doofpot te steken en ervoor te zorgen dat de kranten en de media -die allemaal eigendom zijn van bevriende zakenmannen- er niet (meer) over berichtten.

   Dat kan nu niet meer; iedereen met veel ‘followers’ kan een bericht verspreiden met een zeer grote maatschappelijke impact. En dan zien justitie en de politie zich wel genoodzaakt iets echt te onderzoeken. Het probleem is wel dat het ook redelijk eenvoudig is om een ‘hoax’ te verspreiden.

   Hoe dan ook, de publieke verontwaardiging is gigantisch. Dus nu ‘weet’ men waar de belastingopbrengsten naartoe gaan. 🤦🏽‍♀️

 3. Bernadette S. zegt:

  Gisteravond is er brand ontstaan op het terrein van oliemaatschappij Partamina in het havengebied van Tanjung Priok. De brand verlichtte de hemel en dat was zelfs bij ons zichtbaar.

  Doordat de vlammen oversloegen naar de naastgelegen woningen zijn er meer dan 14 dodelijke slachtoffers geteld. Waarschijnlijk flink wat meer.

  Men heeft veel geluk gehad; de grote opslagtanks hebben geen vuur gevat maar alleen de leidingen met verbindingen. De huizen zijn -zoals zo vaak hier- zonder vergunning in een zone gebouwd die eigenlijk vrij had moeten blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.