Hof: marechaussee discrimineert bij grenscontroles, mag huidskleur niet meewegen

De Koninklijke Marechaussee discrimineert mensen met een donkere huidskleur bij het controleren van reizigers die Nederland willen binnenkomen. Zij worden uit de rij gepikt, anderen niet, oordeelt het gerechtshof in Den Haag.
Het hof verbiedt de marechaussee om bij volgende identiteitscontroles selectiebeslissingen te nemen op basis van ras.Het hof deed de uitspraak vanochtend tijdens een hoger beroep dat was aangespannen door enkele burgers en maatschappelijke organisaties als Amnesty International en RADAR. Zij pleitten voor een totaalverbod op het gebruik van raciale kenmerken bij identiteitscontrole. Ze vinden het stigmatiserend.
Het gerechtshof stelt hen in het gelijk. “Het is discriminatie op grond van ras en leidt tot stigmatisering.” Ook vindt het hof dat het selecteren op basis van ras een ‘negatieve uitstraling heeft op de maatschappij als geheel’.  RTL Nieuws
Interview Nieuws BV , NPO radio1

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Hof: marechaussee discrimineert bij grenscontroles, mag huidskleur niet meewegen

 1. Anoniem zegt:

  Eindelijk daadwerkelijke informatie over raciale discriminatie in Ned. Het is walgelijk en onmenselijk.

 2. P van Geldere zegt:

  De marechaussee doet het ook nu nog omdanks dat zij niet meer dat uniform aandoen.
  Je hoort niet bij blanke mensen.
  Dit is zijn mening.

 3. Pierre de la Croix zegt:

  Tja …. ik kijk wekelijks naar het programma “Opsporing verzocht”. Daar is de grote meerderheid van de gezochte boeven, groot en klein, gekleurd. Licht getint, donker getint. Ik ken de statistieken niet, maar het zou me niet verbazen dat de gedetineerde gevangenisbevolking (dus exclusief bewakend/begeleidend personeel) ook is gekleurd.

  Als een grote meerderheid van wetsovertreders, groot en klein, gekleurd blijkt te zijn, dan ga je als wetshandhaver toch geen tijd en belastinggeld verspillen aan poera-poera aanhouden van blanken vanwege de statistiek?

  Ik hoor de maresepie al: “Hé blanke, kom eens hier. Ik ga je fouilleren, omdat ik daar net een zwarte heb aangehouden, in het oog van veel camera’s. Ik ga je dus ook even boeien en in de bus gooien, anders krijg ik gelazer”.

  Er is een tijd geweest dat mijn vrouw en ik vacantie vierden op Griekse eilanden. Voor de lokale vlucht van Athene naar die eilandjes werd ik op het vliegveld steevast uit de rij van blanke toeristen gepikt voor extra controle achter het gordijn.

  Ik heb het die Grieken niet kwalijk genomen. Ze behandelden mij wel netjes. Er waren spanningen met de Turken over Cyprus. Moest ik het de Grieken kwalijk nemen dat ze het verschil niet kenden tussen een Indo en een Turk?

 4. waluparmo zegt:

  Dit hebben zij van VERWOERD geleerd.Een Indisdische dame, getrouwd een indonesier van de Bank Indonesia, en ik .gewoon netjes gekleed moesten onze ATM kaarten aantonenTerwijl in vieze blanke in aleen maar kousehemd dat niet hoefd te doen..Wal Suparmo

  • Bung Tolol zegt:

   @Dit hebben zij van VERWOERD geleerd “” Zou mij erg verbazen als er een Marechaussee rondliep ,die uberhaupt weet wie Verwoerd was ! Hendrik Verwoerd geboren 1901 in Amsterdam ,Jacob van Lennepkade 16 .Hendrik was een zoon van een zendeling en vertrok in 1902 met zijn ouders naar Zuid -Afrika ,waar zijn vader de prediker van de haat werd .Hendrik zou zijn hele leven een haat hebben jegens kleurlingen ,zeg maar niet blanken .Hendrik had ook geen zwart huispersoneel maar alleen blanken ! Natuurlijk (?) weet iedereen dat Verwoerd premier van Zuid -Afrika was tijdens het Apartheid. Regime .Hendrik werd vermoord in 1966 .In Nederland was er 1 bevolkingsgroep ,die dat Apartheid Regime de enige juiste weg vond ! Vele maar gelukkig niet alle Indo,s waren het met dat Apartheid Regime eens .In mijn ogen was dat Apartheid Regime een systeem van de duivel ! Wat die Marechaussee betreft ,zij hadden tijdens de oorlog ook de taak Nederlandse concentratie kampen te bewaken .De SS had hier te weinig manschappen voor .Die Marechaussee waren dus betrokken bij het bewaken en begeleiden van die Joden naar de treinen ,die hun naar het Oosten van Europa vervoerden ( Zo ook Anne Frank ) Wat daar in het Oosten gebeurde is geschiedenis .Probeerden Joden te ontsnappen werden ze weer opgepakt en keurig door die Marechaussee aan hun Duitse SS bazen uitgeleverd .Geen al te frisse taak zou je zo zeggen ! In 2010 betuigde een Marechaussee generaal zijn spijt hierover .Het verbaast mij niks dat die Marechaussee op de vingers werd getikt door het Gerechtshof .Dat doet het Gerechtshof niet voor niets ! 🥸😎🥸

   • Pierre de la Croix zegt:

    Bung Tolol zegt 14 februari 2023 om 22:07: “Het verbaast mij niks dat die Marechaussee op de vingers werd getikt ……”.

    Het optreden van de Maresepie (sorry, zo werden ze in mijn militaire tijd genoemd) in bezet Nederland 80 jaar geleden, onder geheel andere omstandigheden dan nu, associëren met het etnisch profileringsgedrag van nu is m.i. niet fair, Boengkie.

    Trouwens, ik ben niet goed historisch onderlegd, maar was het wel de Maresepie die Joden en verzetslieden vervolgde en uitleverde aan de Super Germanen, of was het de gewone (burger)politie en de SS-tak waar Aantjes ooit lid van was?

    Dat de goede Pak Wal uit zijn duim zuigt dat alles wat hier nu in NL gebeurd te wijten is aan Hendrik Verwoerd, moeten we maar voor lief nemen. Hij ngawoert wel meer, maar ach …. zo lang het goedaardige wartaal zonder drammerig toontje blijft …. what us worry.

    Pak Pierre

    • Bung Tolol zegt:

     Ik schreef niet dat die Marechaussee ,die Joden en verzetslieden vervolgde ,dat deed inderdaad de gewone politie in samenwerking met hun Duitse politiebroeders .Die Marechaussee bewaakten die kampen wegens gebrek aan SS personeel ,als er een Jood ontsnapte probeerden ze die natuurlijk te achterhalen ,anders zwaaide er wat bij hun SS bazen ! Die hoge Marechaussee officier had niet zomaar excuses aangeboden voor het gedrag van die Marechaussee in oorlogstijd .Dat u het voor uw militaire (ex) collega,s opneemt alla siert u wel .Mijn persoon daarentegen kijkt met een scheel oog naar politiemensen .Zei Peter R de Vries niet eens “” Goed dat er politie is ! Maar dan moet die politie ook goed zijn !”” Er zijn nogal wat politiemensen ter dood veroordeeld na 1945 ,toch niet zomaar ? Wij schaken vlak voor die voormalige politiekazerne in de PIJP ,vroeger de Zwarte Tulip kazerne genoemd .Van hieruit reden die wagens met die Zwarte Tulip brigade uit om op Joden te jagen .Hun commandant ? Sybren Tulip een ex KNIL majoor .Van de 140.000 Joden zijn er 105.000 vermoord een van de hoogste percentages doden van Europa ! Sybren Tulip was wel een KNIL officier maar gelukkig geen Indo ! Als hij wel een Indo was geweest probeerde ik hem misschien wel te verdedigen ook uit loyaliteit met de Indo maar of dat verstandig van mij was geweest ?? Die 300 man Zwarte Tulip brigade waren allemaal Nederlanders .Jaagden die politiemensen tijdens die oorlog op “” Neuzen “” tegenwoordig zijn het de “” Naffers “” en Zwarten .Etnisch profileren doen ze bij de vleet ,ze doen niks anders .Goed dat dat Gerechtshof dat even probeert te corrigeren .

    • Pierre de la Croix zegt:

     Bung Tolol zegt 15 februari 2023 om 13:23:
     – “Ik schreef niet dat die Marechaussee ….”.
     – “Die Marechaussee bewaakten die kampen wegens gebrek aan SS personeel

     Ach Boengkie, ik vervolg deze discussie niet om gelijk te hebben, maar om ervan te leren, ongeacht de uitkomst.

     De vraag die nu in mij opborrelt is: Hebben we het over de zelfde marechaussee?

     Met de capitulatie van het leger in Nederland, als ik mij niet vergis 10 mei 1940, hield de Nederlandse krijgsmacht in NL op te bestaan. Legeronderdelen door de overwinnaars ontbonden, NL militairen ontwapend, naar krijgsgevangenkampen vervoerd of naar huis gezonden als ze de loyaliteitsverklaring hadden getekend.

     De marechaussee’s van het reguliere NL leger die in, of direct na de meidagen van 1940 naar Engeland wisten te ontkomen, kregen functies in de NL krijgsmacht in ballingschap. Velen kwamen terecht in de Prinses Irene Brigade, zoals één van mijn vroegere commandanten, die trots met zijn invasiekoord (in mijn tijd spottend ook wel “vluchtkoord” geheten) liep te pronken. Als er na 10 mei 1940 door de Edelgermanen in NL weer een korps “Marechaussee” was geïnstalleerd, dan was het géén onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht maar een Duits legeronderdeel of politie eenheid.

     Als mijn redenatie uit de blote kepala klopt, dan valt de huidige marechaussee niet te verwijten dat zij een voortzetting is van het gelijknamige leger- of politie onderdeel dat door Nazi Duitsland was opgericht en onder de hakenkruisvlag opereerde.

     Anders gezegd en geschreven …. wat de huidige Marechaussee te verwijten valt, kan niet worden terug gevoerd tot de (wan)daden van het gelijknamige militaire- of politie onderdeel, dat onder Nazivlag opereerde.

     Ik snap dan ook niet dat er een “hoge Marechaussee officier” moet zijn geweest, die excuses had aangeboden voor het gedrag van de Marechaussee in oorlogstijd, in bezet Nederland. Misschien vond hij/zij het modieus om in een tijd dat iedereen aan iedereen schreiend excuses aanbiedt voor narigheid, in een ver verleden gepleegd, ook zijn bijdrage te leveren.

     Just my 2 gobangs.

 5. vandenbroek@libero.it 1953 zegt:

  Ik werd laatst dicht bij mijn woonplaats in Italië in mijn niet al te burgerlijke auto aangehouden door de carabinieri, militaire politie. Op de vraag wat voor werk ik doe, antwoordde ik naar waarheid, dat ik me bezighoud met de export van Italiaanse biologische tomaten in blik, kon ik toen gewoon doorrijden.

  Mijn zoon, van gemengde afkomst (Italiaans/Nederlands) heeft 2 jaar in Nederland gestudeerd (Eindhoven en Amsterdam). Het viel hem op dat Nederland wel racistisch was, hij heeft wel wat van de wereld gezien en juist dat viel hem op in Nederland! Opmerkelijk

  Daarmee wil ik niet zeggen dat er in Italië geen discriminatie bestaat, maar uit zich anders dan in Nederland. Toen ik in Nederland in de jaren 80 vdve met een collega uit Suriname (erg donkere huidskleur) erover sprak, zei hij dat het voor mij met mijn achtergrond en geprivilegieerde positie in het bedrijf meer een LUXE probleem is, totaal anders dan voor hem uit Suriname en zijn arbeidspositie. . Had hij wel een punt gescoord, denk aan de 7 vinkjes van Joris Luyendijk.

  • R.L. Mertens zegt:

   @vandenBroek; ‘viel hem in Nederland op etc.’- In Indonesië worden veelal bij de douane/politie de blanken uit de rij gekozen…….Nu ook in
   Z-Afrika…..En in Japan…..En in Lapland?

  • Bernadette S. zegt:

   [Op de vraag wat voor werk ik doe, antwoordde ik naar waarheid, dat ik me bezighoud met de export van Italiaanse biologische tomaten in blik]

   En waarom ook niet? Ik heb hier thuis iemand die principieel vindt dat ze daar geen zaken mee hebben maar dat is gewoon om problemen vragen

   De blikken gepelde tomaten zijn niet goedkoop hier. Het rare is dat Del Monte, wat in België een redelijk upscale naam had, hier één van de goedkopere merken is. Ik gebruik het vaak voor scaloppine di vitello alla pizzaiola, mijn favoriet westers gerecht om te maken, snel en eenvoudig. Natuurlijk hebben ze hier geen kalfsvlees dus dat wordt kippenborst of varkens mignonette.

  • Bung Tolol zegt:

   @PP Dat Nederlandse leger capituleerde niet op 10 mei maar op 14 mei 1940 om 19:00 uur . Op 5 juli 1940 verloor de Marechaussee de Status Koninklijke .De Marechaussee ging op in burgerpolitie en verloor de militaire status .Rijksveldwacht en Gemeenteveldwacht werden opgeheven en ondergebracht bij de Marechaussee .Buiten de steden ontstond 1 Rijkspolitiekorps onder de naam Marechaussee .( Had Pak Pierre toch gelijk het was een andere Marechaussee ! ) Maar als ik een foto zie met daarop een mannetje met die witte epauletten ,die op wacht staat bij Westerbork ,denk ik “” foute boel die Marechaussee !”” Inderdaad buiten Nederland bleef de Marechaussee militair en koninklijk en was nog steeds belast met bewakingsdiensten van de koninklijke familie .Tussen 1940 en 1945 was de Marechaussee dus een Rijkspolitiekorps onder Duitse leiding ,ze opereerden alleen buiten de steden .Waarom die Marechaussee generaal of zo excuses aanbood in 2010 voor dat Marechaussee optreden tijdens de bezetting ? Waarschijnlijk omdat dat Rijkspolitiekorps de naam Marechaussee droeg en ook als zodanig herkenbaar was .Die Duitsers concentreerden alle Joden in Amsterdam en gelastten alle burgemeesters in Nederland mee te werken aan de deportatie van Joden naar Amsterdam .Zegge en schrijve 1 burgemeester in Nederland weigerde mee te werken ! Welke burgemeester ? Burgemeester Haspels van Nieuwer -Amstel ( later in 1964 Amstelveen geheten )

   • Pierre de la Croix zegt:

    Bung Tolol zegt 16 februari 2023 om 01:17: “@PP Dat Nederlandse leger capituleerde …….. etc.”

    Dank voor het lesje in geschiedenis, Boengkie. Ik was te lui om de exacte data van overgave en transitie op te zoeken en ja …… Wikipedia is volgens geleerden ook zo onbetrouwbaar als de pest.

    Verder ben ik blij dat je het met mij eens bent dat de jongens (toen nog geen meisjes denk ik) die onder de naam “Marechaussee” voor Adolf H. te B. in Nederland foute dingen deden, niet “Koninklijk” waren en dus geen voorgangster in rechten en tradities van de huidige Maresepie. Dat die het zou hebben gemunt op zwartjes in de rij op Schiphol is al erg genoeg :).

    Blijft dan nog een raadsel waarom die Maresepie generaal zo nodig zijn excuses moest aanbieden voor de wandaden van een korps, dat niet “Koninklijk” was en waarover Willemien, noch haar regering in Londen, niets hadden te zeggen. De witte epauletten op de schouders van de pseudo Maresepie sadja, moeten de generaal toch niet tot plaatsvervangende schaamte en diep gevoel van berouw hebben gebracht?

    “Muulek dese” zou mijn stiefoom Barend Rader hebben gezegd.

    Pak Pierre

 6. R.L. Mertens zegt:

  @PierredelaCroix; ‘spanningen met de Turken etc.’- Niet tussen een Aziaat -achtig en een Turk?

  • Bung Tolol zegt:

   Turken zijn van oorsprong een Aziatisch volk .Er leeft ook een Turks volk in China .Er wonen buiten Turkije nog veel meer Turkse volkeren uiteraard de meeste in Azie ( Voormalig Sovjet -Unie )

 7. R.L. Mertens zegt:

  @BungTolol; ‘van oorsprong etc.’- Ook veel Aziaatachtigen buiten Azië. Zelfs hier in Nederland.

 8. antoon Cornelissen zegt:

  Geagte Redakteur, In 1996 had ik het geluk om bijscholing in Wageningen aan de IAC-WUR mee te maken. Wij waren 28 uit 24 landen … De eerste week van de cursus ging WONDERLIJK…. MAAR op Vrijdag tijdens middageten werd door cursisten aan elkaar gevraagd wat jij over de weekend ging doen …

  er waren ettelijke die naar* BELGIË* maar ook* PARIJS* gingen op eigen houtje of met Landgenoten van andere Cursussen of die student waren.

  *GELUKKIG OVERHOORDE DE CURSUSLEIDER VAN DEZE PLANNEN * met die middag lesblok … werden wij met zijn allen erop attent gemaakt dat ALS NIET EUROPEES ERUIT zag / of donkerder huidskleur hebt…. ZOU WEL EENS BIJ DE GRENSCONTROLE EEN STRENGERE TERUGKEER ONDERZOEK OP HET LIJF KUNNEN LOPEN. dus draag de cursusfolder met jullie mee !!!!

  Uit dit courant bericht lijkt het my dat 25 jaar later er nog steeds moeite mee is … * *en zal blijven geloof ik met al de vlugtelingen controles die nodig zijn Groetend en dankbaar voor indish4ever dagelijks nieuws etc.

  Jos / Antoon Cornelissen Sel Tel: (Jos 082 455 6262) / (Antoon 072 208 3633) Riverside Gardens 2 Winslow Gordon’s Bay, 7140 Suid-Afrika.

  • Bernadette S. zegt:

   Dat advies getuigt van agorafobie en ik vind het sterk overdreven. Op 1 januari 1993 (!) werden alle douaneformaliteiten aan de binnengrenzen van de Europese Unie afgeschaft. De EU werd daardoor één grondgebied zonder grenscontroles. Maar zelfs toen ik nog heel jong was en we ‘stempeltjes’ in ons paspoort verzamelden bij de grensovergang, was er nooit echt een probleem omdat we gekleurd waren, ook niet met hen uit Zaïre. Op de luchthaven van Schiphol zie ik trouwens, i.t.t. Zaventem bijvoorbeeld- heel veel gekleurd personeel en niet alleen bij de dienst bagage afhandeling.

   Ik heb later alleen grenscontroles meegemaakt bij de COVID epidemie in 2021 bij de Franse en Duitse grens; Nederlanders op weg naar Frankrijk of zij die weer terug kwamen bijvoorbeeld, werden tegengehouden door de Belgen.

   Wat wel eens gebeurt, dat personen met een Nederlandse nummerplaat die andere wagens (met Franse nummerplaten) hinderen om ze tot drugs deals te verleiden, eruit worden gepikt. En ja, de twee inzittenden van de wagen hebben blijkbaar altijd een migratie achtergrond. Ik heb dit zelf gezien voor de grensovergang op de E19 snelweg, de Nederlandse wagen probeerde gewoon de Fransen te laten stoppen.

   Momenteel met bijvoorbeeld al het nieuws uit de VS over politiegeweld, wordt het allemaal wel heel erg op de spits gedreven. Persoonlijk heb ik geen problemen met ‘profiling’ (cf. Pak Pierre). Als men maar respectvol met de personen omgaat. Nu kan ik me wel goed voorstellen dat iemand met een Arabisch uiterlijk niet blij is als hij altijd maar additioneel gecontroleerd wordt. En een 20-jarige donkere jongen die aankomt uit Curaçao is de sjarel. Maar is daar geen goede reden voor? Tevens is de uitvoering van de uitspraak van het gerechtshof natuurlijk niet te controleren en zeer subjectief. Hoe weet men waarom een persoon wordt aangesproken?

   En wat eigenlijk een beetje onderbelicht is in de berichtgeving: In de praktijk heeft het niet veel effect; het gaat over de aankomst vanuit niet-Schengen landen en die moeten sowieso al door de paspoort controle waar mensen uit niet-EU landen vervelende vragen krijgen als “wat doet u hier?” en “heeft u hier familie?” en alle additionele documenten moeten tonen.

   Ik heb maar één negative ervaring met de Nederlandse Marechaussee die misschien als racistisch uitgelegd zou kunnen worden: Bij de paspoortcontrole keek men naar alle stempels en visa in mijn Indonesisch paspoort, het waren er zeer veel en het stond helemaal vol. En bij twee visa had hij twijfels; Cambodja en Zuid Afrika. Dacht hij aan illegaal werk (seksindustrie, restaurants, …) in Europa? Het was zeker gebaseerd op mijn afkomst maar had waarschijnlijk ook te maken dat ik zoveel reisde, het paspoort van een toerist uit Indonesië zal er niet zo uitzien. Ik werd apart gezet, men pleegde wat telefoontjes en ik miste bijna mijn verbinding naar België.

 9. Bung Tolol zegt:

  Ik wil een zin uit je relaas er uit lichten @ Bij de paspoortcontrole keek men naar alle stempels en visa in mijn INDONESISCH PASPOORT (!) (!) (!) (!) “” Is dat niet een beetje overdreven Bung Tolol al die (!) ? Nee hoor dit is bedoeld voor een appelen etende lezer ,die nooit goed leest en altijd meteen klaar staat met zijn dolgedraaide gramafoonplaat (!) (!) (!) (!) 😜🤪🥴

  • Bung Tolol zegt:

   @Correctie : gramafoonplaat =Grammofoonplaat (!) (!) (!)

  • Bernadette S zegt:

   En ik maar denken dat u zich op ‘seksindustrie’ zou focussen…

   • Bung Tolol zegt:

    Vandaag weer erg gelachen om die domme jongens en meisjes ,die Amsterdam zouden moeten besturen vanuit het Stadhuis ! Wat hebben ze nou weer geflikt ? Nou ze willen de seksindustrie op de Wallen ontmantelen en naar een andere regio overbrengen ! Vraag een toerist waarom hij naar Amsterdam gaat en het antwoord is “” The Red Light District !”” uiteraard ook andere zaken zoals Coffeeshops ,Anne Frank etc maar Het “”Red Light District “” is always number one ! Het nieuwe Sekscentrum moet komen op de voormalige NDSM werf of de Nieuwe Rai .Nou weet ik niet of je die terreinen kent ? Ik wel dus ! Mijn omschrijving van deze gebieden :Groot ,Leeg ,Afgelegen ,Koud en zeer winderig ! Heel en heel anders dan dat knusse Wallengebied vlakbij het Centraal Station .Dus al die hitserige ,dronken ,seksbeluste mannetjes moeten voortaan naar die NDSM werf of de Nieuwe Rai ! Je kunt ze beter naar De Veluwe sturen ,heb je er ook geen last van ! En de dames achter die ramen met de rode lichtjes ,wat vinden zij van dat plan ? Rampzalig , Niet erg slim ,Stom ,Achterlijk ,Imbeciel ,welke gek heeft dat bedacht ? Wat ik vind van die plannen ? Tolol ! 🤪😜🎉🤡

    • Bernadette S. zegt:

     🤦🏽‍♀️

     Ik ben ooit naar een zeer grote rommelmarkt geweest daar, het was bereikbaar met de (gratis) ferry. Hoe leuk het ook was, het is inderdaad geen toffe omgeving.

     Door de grote vraag heb ik weer houten tulpen 🌷nodig van de Albert Cuypmarkt.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Bung Tolol zegt 16 februari 2023 om 18:47: “Mijn omschrijving van deze gebieden :Groot ,Leeg ,Afgelegen ,Koud en zeer winderig !”

     Ach Boengkie, de Gemeente Amsterdam zal in wijsheid hebben bedacht dat de toerist juist onder die barre condities sneller besluit bij Zwarte Lola voor een quickie onder de warme lakens te kruipen .

     In het huidige “knusse” red light district komt de toerist niet verder dan “kijken, kijken, niets kopen en doorlopen” en hebben Zwarte Lola en haar collega’s aldus het nakijken.

     Toch goed gezien van Femke en haar adviseurs.

 10. Bung Tolol zegt:

  Tja beste PP dit plan het verwijderen van prostitutie van de Wallen is al diverse keren van stal gehaald en had hopeloos gefaald 1) Prostitutie eerst achter het C.S toen een donkere ongure plek waar de hoeren samen met de junks de boel moesten beheren ! Nou dan weet je het wel .Daarna een hopeloze parkeerplek ergens in het Westelijke Havengebied ,geslaagd ? Nou niet echt ! Ze zijn echt radeloos dat Gemeentebestuur ! Aangezien ik een beetje politiek bezig ben ( Heel klein beetje ) zou ik ze aanraden ,breng die hele hoerenkit over naar Almere ! Plaats zat en een vriendelijke bevolking ! Ze worden daar met open armen ontvangen ! En tegelijkertijd dumpen we ook die hordes stomdronken Engelsen daar ! De meesten weten niets eens meer of ze van voren of van achteren leven ! Almere begint dan “” Echt”” op een stad te lijken !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.