Moluks nieuws

** Molukse Takkie:
Molukse Takkie is de podcast dat over de Molukse cultuur, tradities en eten niet vergeten. Uriël en Rio gaan op onderzoek uit naar hun Molukse wortels en voeren takkies met verschillende gasten uit de Molukse gemeenschap.

** Drents Museum
Van 16 april tot en met 1 oktober 2023 is in het Drents Museum in Assen de tentoonstelling  Menyala – De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe te zien. In 1951 komen 13.000 Molukkers naar Nederland als gevolg van de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië. Van deze groep komen bijna drieduizend Molukkers van de ene op de andere dag in Drenthe terecht. De meesten jong en vol toekomstdromen. Menyala  – Maleis voor ‘schitteren’ – vertelt waarom ze hiernaartoe kwamen, hoe ze hun dromen vormgaven en hoe hun nakomelingen naar de toekomst kijken.
**gelderlander.nl:
De graven van dertig Molukse militairen uit het Koninklijk Nederlands-Indische Leger (KNIL) in Lunteren krijgen binnenkort een beschermde status. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.
** Moza:
2023 is amper een maand onderweg. Na een paar grote nieuwjaarsfeestjes in lokale Molukse stichtingen is het Molukse pesta-seizoen nu écht van start gegaan.
** Volkskrant:
Overleden :Gegijzelde in de gekaapte trein bij De Punt, maar toch een warm pleitbezorger voor Molukkers .

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.