Echte liefde is knuffelen met een bromvlieg

Wie kent ze niet, van die irritante bromvliegen die je maar blijven achtervolgen. Welnu, zo een zit er ook in de voorstelling ‘Erik of het klein insectenboek’, een familievoorstelling van het jeugdtheatergezelschap van Het Nationale Theater, losjes gebaseerd op het beroemde boek van Godfried Bomans dat in 1941 verscheen.
De bromvlieg, heerlijk vertolkt door actrice Esther Scheldwacht, voelt zich groot onrecht aangedaan: ze heeft helemaal geen vieze poeppootjes, ze wast zich juist de hele dag. Het voortdurende gevoel van miskenning wordt door Scheldwacht aandoenlijk en komisch neergezet.  Dagblad van het Noorden

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Echte liefde is knuffelen met een bromvlieg

  1. Bernadette S. zegt:

    Hier worden vliegen echt als ultra vieze wezens gezien. We vragen ook direct kaarsen op de tafel als er in een restaurant eentje rondvliegt en in een warung is het constant ‘handengewapper’. Op school leerden we ook dat de vlieg eerst ‘overgeeft’ voordat ie begint te eten. Niet zo fijn dus om deze op uw voedsel te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.