Marion Bloem: ‘Als ik schrijf moet ik iedereen zijn, ook de nare mensen’

Marion Bloem (1952), schrijver en filmmaker, werd geboren in Arnhem. Ze debuteerde in 1977 met de kinderboeken Waar schuil je als het regent en Feest. In 1983 verscheen haar autobiografische roman Geen gewoon Indisch meisje, het eerste deel van wat een trilogie zou worden. Datzelfde jaar trok haar documentaire Het land van mijn ouders uitverkochte zalen. Ze schreef nog zeker dertig boeken. Eerder deze week verscheen Meisjes uit het dorp, het laatste deel uit haar trilogie over Indisch-zijn. Marion Bloem ontving eind vorig jaar de Constantijn Huygens-­prijs voor haar hele oeuvre.   trouw.nl……Radio-interview van 12 januari

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Marion Bloem: ‘Als ik schrijf moet ik iedereen zijn, ook de nare mensen’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.