Boek: Terugkeer naar een onbekend land

De historische roman Terugkeer naar een onbekend land vertelt in een drieluik het verhaal van Indische families die in de jaren ‘50 van de twintigste eeuw naarNederland komen om hier een nieuw bestaan op te bouwen.In Ongemakkelijk weerzien keert Jan Carel, de hoofdpersoon, aan het einde van deTweede Wereldoorlog terug uit het Jappenkamp op Java en gaat op zoek naar zijn familie in het toenmalige Nederlands-Indië.In Indische families groeit Ronnie, de Indische kleinzoon van Jan Carel, in de jaren’50 van de vorige eeuw op in een dorp in Brabant. Hij gaat er naar de lagere school. Nog meer Indische families zijn neergestreken in het dorp. Geleidelijk komt Ronnie achter hun zorgvuldig bewaarde geheimen.In De laatste droom krijgt Jan Carel het laatste woord. Niet alleen heeft hij zijn geboorteland, nu Indonesië, moeten verlaten, hij verloor ook de vrouw van wie hij zielsveel hield en met wie hij hoopte in Nederland een nieuw begin te maken Hebban.nl

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Een reactie op Boek: Terugkeer naar een onbekend land

  1. Boeroeng zegt:

    stadsmuseumtilburg:
    Op zaterdag 27 mei geeft Harry Smith een presentatie van zijn nieuwe roman in Bibliotheek de LocHal in Tilburg. ‘Terugkeer naar een onbekend land’ is het tweede boek van deze Eindhovense schrijver. Eerder debuteerde hij met de roman ‘Een Indische Prins’.

    De historische roman ‘Terugkeer naar een onbekend land’ vertelt het verhaal van Indische families die net als Harry’s ouders in de jaren ‘50 van de vorige eeuw naar Nederland komen om hier een nieuw bestaan op te bouwen. De ene familie gaat dat beter af dan de andere. De kunst van het opnieuw beginnen, na het verlies van een dierbare geliefde of het land waar je van houdt. Daarover gaat in essentie het boek. Het verhaal speelt in een fictief dorp in Brabant en wordt in de roman verteld door twee hoofdpersonen: een opa en zijn kleinzoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.