De Weduwe van Indië: de Lannoy_de Haan_ Bijleveld

Mensen keerden terug uit Indië. Europa was deels een geboorteland. Voor velen uit Indië was Europa niet het land waar ze geboren en getogen waren. Een opmerkelijk aantal koos de ambtelijke stad Den Haag voor definitieve vestiging. Ze overleden daar en werden in de aarde gelegd, ondermeer te begraafplaats Oud Eikenduinen.

1910 Den Haag: Emilia Caroline de Haan overlijdt. Geboren 1852 te Semarang, dochter van Dirk Pieter de Haan (1823 Antwerpen- 1858 Payacombo) artillerieluitenant, sinds 1841 in Indië en Catharina Theodora van der Linden (1828 Batavia – 1856 Batavia).
Ze huwde haar achterneef…..
Rudolf de Lannoy, kort na Emilia overleden te Den Haag in 1912 en bij haar begraven. Hij was geboren te Batavia in 1842, zoon van Johan Carel de Lannoy (1816 Colombo – 1878 Amsterdam) gouvernementsambtenaar, bestuurder, resident van Riouw en Bantam. en Charlotte Elizabeth Young (1822 Batavia – 1897 Meester Cornelis)
Stamouders waren Theodora Wilhelmina Theoheeren, geboren in Soerabaja en gehuwd 1769 te Batavia met de VOC-dienaar te Ceylon Adam de Lannoy (1740 Breda-1794 Colombo) .
Hun zoon (en grootvader van Rudolf) Barend Wijbrandus was vaandrig in het leger van de VOC te Colombo en ging in 1825 met echtgenote Maria Justina Kriekenbeek naar Java, waar hij ambtenaar werd.
Als laatste werd hier begraven in 1941 Sophie Elisabeth Bijleveld, pianiste en pianodocente, geboren in 1883 Den Haag. Dochter van de ritmeester cavalerie in het Oost-Indisch Leger Johannes Jacobus Bijleveld (1839 Den Haag -1884 Den Haag) en Sophia Elisabeth de Haan (1850 Semarang -1886 Den Haag). Sophie was een nichtje van Emilia de Haan. En verwante van de zusters Boutmy

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.