‘Ieder potje sambal zorgt voor herinneringen’

NRC:  Iedereen heeft verschillende identiteiten. Hoe worden we wie we zijn? Jean Pierre Katabaloeboeng (52) heeft een Moluks afhaalrestaurant. Hij kookt zingend.

‘Vijf dagen per week kook ik in mijn eentje voor dertig à honderd man. Elke dag vers, op is op. In de ochtend begin ik met de mise-en-place. Ik ben open voor bezorgen, afhalen, catering en private dining. El’nare heet mijn zaak. Op de Kei-eilanden waar mijn vader vandaan kwam was dat een verbondenheid van vijf dorpen. Zij beloofden elkaar te voorzien van eten en drinken. Er hangt een foto van mijn vader in de winkel.
Foto is van zijn facebook.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op ‘Ieder potje sambal zorgt voor herinneringen’

  1. A. Olive zegt:

    Normaal verdenk ik een kok die mager is maar dit kan een uitzondering zijn want het ziet er allemaal lekker uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.