De Weduwe van Indië: vd Hout_Coenraad

Charlotte Coenraad overleed te Den Haag in 1958.
Ze was geboren in 1893 te Soerakarta. Dochter van de Javaanse vrouw Soemilah en de indo-europeaan Christoffel Eugenius Coenraad (1860 Salatiga -1910 Soerakarta), employée tabaksplantages.
Stamouders Coenraad waren de Javaanse vrouw Sopia of Sophia en de opperchirurgijn Joseph Thomas Coenraad uit Brunn, Moravië. Hij arriveerde in 1753 te Java en werd lijfarts van Paku buono III, soesoehoenan van Soerakarta.
Charlotte slaagde voor een coupeuse-examen in 1928, toen ze 15 jaar gehuwd was met Ernst spoorwegemployée Ferdinand Wiggers die 2 maanden later overleed. Geboren in 1890 te Saleier, zoon van Tjanting (ca 1869 Kediri -1930 Bandoeng) en Ferdinand Wiggers (1862 Batavia-1912 Batavia),redacteur Maleise dagbladen, schreef en vertaalde boeken naar Maleis.
Charlotte hertrouwde in 1933 en scheidde in 1956 met de technisch PTT-ambtenaar…
Ernest Ferdinand van der Hout (1901 Batavia-1978 Den Haag). zoon van Christina Margaretha Wiggers (1873 Batavia – 1953 Pangkal Pinang) en Eduard Constant Henry van der Hout (1866 Batavia -) 1929 Batavia), commies bij het gouvernement.

Mensen keerden terug uit Indië. Europa was deels een geboorteland. Voor velen uit Indië was Europa niet het land waar ze geboren en getogen waren. Een opmerkelijk aantal koos de ambtelijke stad Den Haag voor definitieve vestiging. Ze  overleden daar en werden in de aarde gelegd, ondermeer te begraafplaats Oud Eikenduinen.

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.