Een slavenkind in Amsterdam

Moesson editie januari 2021

Tom van der Geugten in AD.nl 12apr2019

Er is groeiende belangstelling voor het Nederlandse slavernijverleden in Azië, een onderwerp waaraan aandacht besteed zal worden in de komende tentoonstelling over slavernij in het Rijksmuseum. Nederlanders waren actief betrokken bij deze slavernij, zowel in Azië als in Nederland. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de droevige geschiedenis van de ‘swartin’ Christina uit Batavia die in 1754 in Amsterdam terechtkwam met het gezin van Adrianus van der Geugten. Was ze zijn slavin, meid of dochter? En welke betekenis geven we vandaag aan haar geschiedenis?
door Tom van der Geugten

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.