17 nov Leonie Bouwman geeft lezing over Indische familiegeschiedenis

Donderdagavond 17 november geeft Leonie Bouwman in Museum Nijkerk een lezing over haar Indische familiegeschiedenis.Haar grootouders, Gijs en Lena den Dulk, vertrokken in 1930 naar de voormalige kolonie Nederlands-Indië waar ze een paar decennia hebben gewoond en gewerkt. Aan de hand van foto’s, boekfragmenten, gedichten en een selectie uit vele mappen vol geërfde familiebrieven, vertelt Bouwman zowel over deze historie als over de sporen, die de oorlogsgeschiedenis naliet in het leven van een kind dat al jong leerde te buigen voor de Japanse bezetter.Het is – volgens Museum Nijkerk – treffend en aangrijpend hoe de briefwisselingen de geschiedenis van Indië persoonlijk invoelbaar maken. Leonie Bouwman schreef hierover het boek ‘Buigen & Regenbogen’, nijkerk.nieuws.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.