Wortels

Nee, niet Indonesisch. Indonesische mensen, zijn mensen uit Indonesië. Aura Op den Camp en Shelly Lapré zijn Indisch. Indische meisjes. ‘Indisch’ is één woord voor een heel diverse groep van gemengd bloed. Maar de expositie van de twee kunstenaressen in het Kasteel Geldrop heeft juist te maken met wat Indische mensen verbindt.
En wat dat dan is? Het verlangen naar een plek die thuis voelt, het ontworteld zijn, rusteloos, anders zijn, bekeken worden, opgroeien in een ontheemd gezin, zoeken naar identiteit. Maar ook, een rijke (familie) geschiedenis hebben met invloeden uit twee culturen en verwantschap voelen met een grote groep Nederlanders die ‘iets met Indië’ hebben. En die verwantschap koesteren.  ed.nl

———-
Met haar fotoserie ‘de kracht van het zwijgen’ heeft fotografe Djala Baar uit Emmen het verhaal van haar zoektocht naar haar Indische roots in beeld gebracht. Zij fotografeerde daarvoor in het dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote. Het werk laat zien hoe het heden met het verleden verbonden is en hoe de herinneringen aan de Indische geschiedenis bewaard blijven.Steenwijker Courant

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.