De Weduwe van Indië: Franken

Mensen keerden terug uit Indië. Europa was deels een geboorteland. Voor velen uit Indië was Europa niet het land waar ze geboren en getogen waren. Een opmerkelijk aantal koos de ambtelijke stad Den Haag voor definitieve vestiging. Ze  overleden daar en werden in de aarde gelegd, ondermeer te begraafplaats Oud Eikenduinen.

Dit is de grafsteen van Jacob Eduard Franken, geboren in 1883 te Sintang en overleden 1958 in Den Haag.   Zoon van Mina en Geerlig Franken ( 1855 Brummen- 1929 Den Haag), die als soldaat in 1878 te Indië arriveerde. Geerlig klom op tot luitenant en pensioneerde in 1917 als Majoor magazijnmeester der Genie.
Jacob slaagde voor het groot ambtenaarsexamen in 1905, werd daarna controleur voor het Binnenlands Bestuur (-1911) en ambtenaar voor het departement Burgerlijke Openbare Werken (1911-1934) tot aan zijn pensionering.
Hij huwde in 1907 met Anna Rambonnet (1885 Demak – ná 1958 Nederland). Ze was dochter van Kaliah en Louis Henri Rambonnet (1853 Tiel- 1929 Semarang), gerechterlijk ambtenaar.
Ze kregen twee kinderen.

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

2 reacties op De Weduwe van Indië: Franken

  1. Vraag: Wanneer was de Departement van ONDERWJS & EEREDIENST in Ned- Indie en de Lagere/Middel bare scholen opgericht ips deGroot en Klein Amdt examens?

  2. Nu Koningen Ellishabeth gestorven is Zal er ooit in onderzoek gedaan worden over het feit dat de Koningin de M15 ,een geheime order had gegeven om een dronken chauffeur aan te schaften aan Diana.oToen bekend was dat Diana met Doddy Alfayet gaat trouwen en dan als lid van de Koninglijke familie, Mohamadaan wordt?.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.